Contemporary Art Romania

19 July 2006

ARES


International Performance Art Exchange
Intilnire Internationala de Arta Actionista

Între 20-24 iulie 2006 se va desfăşura la Timişoara proiectul cultural ARES – International Performance Art Exchange, primul schimb cultural orientat către performance art între un grup de artişti din Romania si Irlanda de Nord, dintre care fac parte: Prof. Alastair McLENNAN, Sandra JOHNSTON, Brian PATTERSON, Brian CONNOLLY, Elina HARTZELL, Hugh O'DONNELL şi Sinead O'DONNELL, iniţiatoarea proiectului.

Artiştii irlandezi vor prezenta în faţa publicului timişorean proiectele lor şi unele acţiuni si performance-uri concepute special pentru Timişoara; artiştii vor experimenta o diversitate de abordări de performance exploratorii: poezie, artă de acţiune, lingvistică, artă de tip time-based şi body. Discursuri despre practică şi noi metodologii vor aborda subiecte ca genul, identitatea, sexualitatea, elementele culturale comune, comunicarea şi aspectele socio-politice.

Evenimentul se desfăşoară sub egida British Council, cu sprijinul Primăriei din Timişoara – in cadrul evenimentului Timisoara mica Viena şi a Memorialului Revoluţiei din 1989, în spaţiul căruia se va desfăşura o parte din program.

Actiunile incep sambata 22 iulie de la orele 17.00 in Piata Unirii iar prezentarile vor avea loc duminica la Memorialului Revoluţiei din 1989, incepand cu orele 13.00Vizita artiştilor irlandezi se concentrează si asupra unor întîlniri profesionale cu artişti, critici de artă, oameni de cultură din Sf. Gheorghe şi Timişoara.

Venirea artiştilor irlandezi la Timişoara este acompaniată de vizita cîtorva artişti din Sf. Gheorghe: ÜTÖ Gusztav şi Toro Attila, Szabo Krisztina şi Kolumban Hanna.
Ei vor fi întîmpinaţi de Ileana Pintilie, critic de artă şi de Asociatia Simultan, gazde ale evenimentului din Timişoara.

http://www.queenstreetstudios.net/
http://www.sepsiszentgyorgy.info/etna/ares/ares2006.htm
http://www.britishcouncil.org/romania-arts-visual-arts.htm

17 July 2006

Acustica sociala


Social Acoustics, July 19-24, ClujA week of audio workshops, sound performances and filmscreenings...
detalii aici

14 July 2006

concert O.M.S.-N.M.A.

Asociatia Spacetrip impreuna cu asociatia Simultan, cu sprijinul Fundatiei Timisoara 89 si Clubul Muscaricilor, organizeaza un concert de muzica electronica experimentala cu participarea artistilor O.M.S - N.M.A. (B) si Dyslex (RO). Evenimentul va avea loc in data de 18 07 2006 de la ora 21.00 in Gradina japoneza pe str. N. Titulescu, nr. 2 (in spatele parcului de skate, pe malul bega). Intrarea este gratuita.

04 July 2006

Lansare DVD AVMotional


AVmotional lanseaza un DVD cu AVM 1 si AVM 2 si face si un concert cu ocazia asta...
Detalii aici.