Contemporary Art Romania

23 October 2006

Atentat la libertatea de exprimare



Art.13 din Proiectul de LEGE A CULTELOR, aflat în dezbatere la CAMERA DEPUTAŢILOR:
"În România sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase."

vs.

ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare,
alin.1:
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
+
ARTICOLUL 29 - Libertatea conştiinţei

Criteriul de bază al unei societăţi libere este dreptul fiecărui individ în parte de a avea idei şi opinii diferite faţă de cele acceptate de comunitate.
Cenzura nu este decât un alt sinonim pentru limitare şi mediocritate. Subiectivitatea poate transforma orice idee într-o ofensă, orice încălcare a ideologiei tradiţionale într-o agresiune. Ştiinţa, arta, presa, dar şi opinia individuală nu trebuie cenzurate, pentru că numai astfel ele pot evolua.


Darwin, Nietzsche, Kopernikus, Giordano Bruno, Thomas Jefferson, John Stuart Mill, Galileo Galilei şi multi alţii sunt cei ale căror opinii ar fi putut părea mai mult decât ofensatoare în timpurile lor. Şi totuşi, fără ajutorul lor, societatea umană ar fi arătat altfel astăzi.

Grupul de iniţiativă “OFFENSIVE” invită orice persoană interesată să-şi exprime refuzul faţă de art.13 la manifestul “ARTA LA -13 GRADE”, proiect desfăşurat între 23-28 octombrie 2006.

Această initiaţivă are ca obiectiv atenţionarea publicului şi a autorităţilor, printr-o serie de concerte, dezbateri şi expoziţii plastice, de posibila dezvoltare a cenzurii promovate de art.13 din Proiectul de Lege a Cultelor.
Pentru cei interesaţi, programul acestui proiect se gaseşte pe site-ul
http://www.artala-13grade.ro/.


09 October 2006

04 October 2006

care?cutare revine
























anunt important pentru natiunea cuprinsa de febra decoratiunilor interioare iesite din comun:

au sosit noi produse cu pluta imaginatiei multicolore, si bineinteles, atelierul .care?cutare isi propune sa se dovedeasca gazda perfecta pentru primele lor manifestari publice.
amplasat intr-o noua locatie strategica, aproape de piata victoriei, atelierul este plin ochi de obiecte care mai de care mai prietenoase, dornice sa se raspindeasca prin cit mai multe case.
multe suprize alaturi de clasicii pufii care se muleaza dupa forma celor mai pretentioase corpuri, asternuturile care provoaca dependenta, draperii viu colorate pentru efecte secundare, jucarii cu care poti oricind sa te intretii.

epuizarea editiei limitate .care?cutare
incepe joi 5 octombrie si dureaza,
in formula de prezentare, pina luni 10 octombrie.
zilnic intre orele 12 si 21:
str. maltopol nr.17 et.2 ap.5
(din bd.titulescu spre gara de nord)

ulterior, atelierul nostru primitor ramine deschis
pe baza programarilor la numarul de telefon:
0721 161 092 (alina)