Contemporary Art Romania

08 December 2006

LAIBACH live in Bucuresti: 15 Februarie 2007

LAIBACH live in Bucuresti: 15 Februarie 2007


ONE EVENT & LIVADA prezinta un nou eveniment special: LAIBACH vin pentru data in Romania pentru o reprezentatie live deosebita, joi 15 februarie 2007 la Sala Agronomia din Bucuresti. Concertul face parte din turneul de promovare al celui mai nou produs discografic al trupei, albumul ‘VOLK’.

Pentru acest concert se vor produce un numar de 1.500 bilete cu un pret unic de 60RON, ele fiind disponibile in partea a doua a lunii Decembrie.

LAIBACH

"Muzica pop este pentru turma de oi iar noi suntem ciobanii deghizaţi în lupi”.
Laibach

Laibach nu sunt germani, ci sloveni. Originari din Trbovlje, un oras minier, dar mutaţi în Liubliana. Laibach înseamnă Liubliana in germană.

Nu sunt nici fascisti şi nici comunişti dar sunt fani ai lui Wagner si ai imnurilor partizane. Sau după cum spun ei insisi, “Suntem la fel de fascisti, pe cît Hitler era pictor”.

Cântă din 1980 şi e imposibil să nu fi auzit o piesă de-a lor, nestiind poate că e vorba de Laibach. Versiunile lor Life is Life (Opus), One Vision (Queen), Sympathy for the Devil (Rolling Stones), The Final Countdown (Europe), In the Army Now (Status Quo), War (Edwin Starr) sau piesele Beatles, adunate pe albumul Let it Be (1988), sunt excentrice, originale şi inedite.

Laibach face parte din gruparea NSK-Neue Slowenische Kunst (noua artă slovenă), pe care au înfiinţat-o alături de colectivul artistic “Irwin” şi gruparea teatrală Scipion Nasice în 1982. NSK este iniţiatoarea unei mişcări reactive în pictură, teatru, film, muzica si filozofie desfăşurată pe un teritoriu simbolic, statul platonic NSK, un stat atemporal, fara de granita. NSK ofera pasapoarte tuturor acelora care vor sa-i fie cetateni si are consulate in principalele capitale ale lumii.

La inceputul carierei Laibach a fost considerata o formatie nişă, insa trupe precum Rammstein au preluat stilul lor, afisandu-se deschis ca fiind inspirati de look-ul si sound-ul bombastic al acestora, ducând astfel mostenirea Laibach în mainstream. Astazi, Laibach inseamna avangarda industrialism si pop, bucurandu-se de un public fidel si elitist.

Primul album în 1985, s-a intitulat Laibach si a fost interzis de autoritatile comuniste iugoslave. Opus Dei (1987) le-a adus afirmarea. Alte albume esenţiale sunt Kapital (1993), NATO (1994), WAT (2003) şi în 2004, best of-ul Laibach Anthems, care conţine şi o variantă melodică la evergreen-ul Mama Leone. Noul album Volk (Octombrie 2006, Mute) conţine 14 piese, fiecare fiind un imn national (ultimul chiar al statului NSK), în versiunea Laibach, politizantă şi satirică.

Show-ul Laibach este unic, un spectacol de sunet si imagine al unei trupe legendare cu o misiune social-politico-filosofică la fel de importanta ca si cea muzicală. Laibach se situeaza in galeria actelor artistice de pionierat, un eveniment care se bucura de un impact imens in toata Europa si recent in Statele Unite.

Laibach sunt semnati la Mute Records, Londra alaturi de nume ca Depeche Mode, Nick Cave and the Bad Seeds, Moby sau Goldfrapp.

Un mega-eveniment muzical şi cultural, pentru prima dată în România. E timpul pentru Laibach



Acreditari de presa
Solicitarile pentru acreditari de presa se trimit la adresa event@one-group.net, insotite de numele complet al persoanelor acreditate, functia, numele redactorul coordonator si detalii despre materialele publicate deja despre eveniment sau care urmeaza sa fie publicate. Data limita de primire a solicitarilor pentru acreditari de presa este 26 Ianuarie 2007.