Contemporary Art Romania

30 June 2008

Greta Hoheisel si Norbert Lang la Atelier 35

Bucharest - fragments in a box
instalatie audio si fotografie
4 - 18 iulie 2008 - expozitie
4 iulie, ora 20.00 - vernisaj
16-18 iulie, 17.00 - 20.00 - workshop
Greta Hoheisel si Norbert Lang

„Bucharest - fragments in a box”(Bucuresti - fragmente) se refera la amalgamul constant de sunete ale orasului, la peretii caselor pe langa care trecem, la franturile conversatiilor pe care le auzim pe strada – caci toate sunt fragmente de care ne lovim zilnic, carora insa nu le acordam atentie aproape deloc. Nu este o viziune pompoasa si spectaculoasa asupra orasului, ce formeaza relatia noastra cu el, ci este vorba de intamplarile aparent accidentale si fragmentare.

Pentru cautarea acestor fragmente, fotograful german Greta Hoheisel si artistul audio Norbert Lang au stat in Bucuresti aproape un an. Patru cutii de lemn, asa numitele „peep-boxes”, dotate cu casti audio si lentile de tip lupa sunt mijloacele folosite pentru fotografiile si inregistrarile audio de teren captate de cei doi in aceasta perioada. Astfel, ei se folosesc de un mijloc de exprimare din secolele 18 si 19: cutiile, care se perindau din balci in balci sa prezinte curiosilor imagini ale tarilor apropiate sau indepartate sau scene mitologice. Si dupa cum prezentatorii obisnuiau in trecut sa comenteze ceea ce era aratat, „Bucharest - fragments in a box” este dotat cu casti audio, pentru a asculta sunetele inconjuratoare ale orasului. Astfel, sunetul si fotografia se comenteaza reciproc si produc un portret schita al Bucurestiului, perceput cu urechile si ochii unor straini.

In cadrul vernisajului la Atelier 35, se lanseaza si materialul „Bukarest | Bucuresti – fragmente". Este vorba de un catalog hibrid de expozitie – un caiet si un CD – ce contine fotografii, text si sunete – trei componente distincte ce se comenteaza unul pe celalalt.

Concentrarea sunetelor de zi cu zi ale Bucurestiului si crearea capacitatii de a observa mediul fonic inconjurator vor forma de asemenea si subiectul workshop-ului „Listen to: Bucharest”, ce va fi sustinut in perioada 16 – 18 iulie 2008, intre orele 17.00 – 20.00, la Atelier 35.

Proiectul este realizat de: MitOst e.V. si gazduit cu mandrie de Atelier 35.
Sprijinit de: MitOst e.V. si Schering-Stiftung
Parteneri: Gruenrekorder (Label for soundscapes and electronic music / Frankfurt), Stellwerk (Kassel), ICR (Vienna), Kulturama (Hildesheim)
Sponsorizat de: Teaha (Bucuresti)
Partneri Media: Ziua.ro, CMYK

27 June 2008

Periferic 8 - Art as Gift / Arta ca dar



Bienala de Arta Contemporana
Iasi, Romania
3-18 Octombrie 2008

A opta editie a Bienalei de Arta Contemporana Periferic o are drept curator pe Dora Hegyi (project leader la tranzit.hu/ Budapesta, Ungaria) si este organizata de Asociatia Vector (Iasi), avand ca partener principal Banca Comerciala Romana.

Proiectul Periferic a fost initiat in 1997 de catre artistul Matei Bejenaru. Periferic a inceput ca un festival de performance la Iasi, care a evoluat in mod organic catre o forma de expunere care depasea granitele formatelor si ale genurilor. Incepand cu 2001, Periferic a devenit bienala internationala de arta, organizata de Asociatia Vector. Detalii despre istoria Bienalei Periferic pot fi gasite la adresele www.periferic.org si www.perifericbiennial.wordpress.com.

Conceptul - Art as Gift / Arta ca Dar
Conceptul bienalei propune un model alternativ de schimb si pune intrebarea: poate fi vazuta arta drept dar? In timp ce Bienalele Periferic anterioare au pus in discutie mecanismele de piata ale artei contemporane, Periferic 8 analizeaza direct metodele speculative care influenteaza realizarea si valoarea sociala a artei. Practica sociala a oferirii de daruri in sensul ei de zi cu zi este traita ca gest pozitiv, avand in vedere ca tuturor ne place sa daruim si sa primim daruri. Schimbul poate fi reciproc, dar el reflecta un sistem complex de diverse motivatii: relatiile de putere, dependenta si dorinta de prestigiu. Daruirea este de asemenea o metafora pentru a descrie economia artei de la creatie/productie, trecand prin diseminare/distributie, si pana la receptie/consum.

Periferic 8
Periferic 8 aspira sa-si formeze publicuri locale, si astfel incetateneste o abordare paradigmatica pentru initiativele similare din regiune. Prin proiecte noi si prin evenimente paralele de mediere creativa, Periferic 8 doreste sa joace rolul de mediator, intarind astfel dialogul dintre diversele domenii culturale. Pe de o parte prezinta modele alternative de educatie, activand publicul deja specializat, artistii, criticii de arta si teoreticienii, pe de alta parte implica alte segmente ale intelectualitatii locale si persoane interesate de procesele receptarii si ale medierii. Proiectul cauta sa consolideze constiinta culturala locala pentru a forma o comunitate civila dinamica, care sa se simta raspunzatoare pentru propriul context si sugereaza ca arta contemporana este un domeniu transdisciplinar, in care se pot discuta chestiuni sociale si politice care afecteaza un spectru larg de oameni. In cadrul bienalei Periferic 8, va fi dezvoltat un proiect de mediere creativa de catre Studioul de practici si dezbateri artistice, platforma de cercetare critica a Asociatiei Vector.

Curatorul
Dora Hegyi este istoric de arta si curator, si traieste in Budapesta. Intre 1996-2003 a fost curator la Muzeul Ludwig din Budapesta, si a initiat Project Room in Museum in 1999. Dora Hegyi a fost, printre altele, curatorul expozitiilor “Budapest Box - The hidden scene of the 1990s" (co-curator), 2002 si “Moszkva ter-Gravitation”, 2003. Din 2005 Dora Hegyi este project leader la tranzit. hu, o initiativa de arta contemporana sustinuta de Grupul Erste Bank, care organizeaza evenimente discursive. In acest cadru, ea a initiat Scoala Libera de Teorie si Practica a Artei, pentru a consolida analiza profesionista a artei si gandirea critica din Ungaria.

Organizator:

Asociatia Vector Iasi

Partener principal:

Banca Comerciala Romana

Parteneri:

ksak Centrul pentru arta contemporana Chisinau

Universitatea de Arte "George Enescu" Iasi

Sustinut de:

Bienala Periferic 8 este finantata partial printr-un grant oferit de American Center Foundation pentru programele Asociatiei Vector.

Administratia Fondului National Cultural

Primaria Municipiului Iasi

(alti sustinatori urmeaza a fi confirmati)

Parteneri media:

(alti parteneri media urmeaza a fi confirmati)

Echipa Periferic 8:
Director: Matei Bejenaru
Curator: Dora Hegyi
Asistent-curator: Zsuzsa Laszlo
Coordonator office: Alex Bounegru
Proiect de mediere creativa: Catalin Gheorghe, Dan Acostioaei, Cristian Nae, Ana-Maria Iftimi, Oana Nicuta, Alex Bounegru
P. R. si comunicare: Vlad Morariu (coordonator), Georgiana Alexandrescu, Ionut Tudor
Design: Lavinia German
Documentare foto si video: Alex Grigoras

Contact:
Tel/Fax: 0040 232 237486, 0040 723 508738
Email: periferic.info@gmail.com
Website: www.periferic.org Weblog: www.perifericbiennial.wordpress.com

sittcomm award

sittcomm.award is a prize for artists working with medium of photography, from Albania, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Estonia, Greece, Hungary, Kosova, Latvia, Lithuania, Macedonia (FYROM), Moldova, Montenegro, Poland, Romania, Russia, Serbia, Slovakia, Slovenia, Turkey and Ukraine who had finished their photographic series in the year 2007 or 2008.

Deadline for submitting up to 15 prints (A4 size) is September 15, 2008

Members of the jury:
Roman Babjak, editor/curator, Slovakia
Karol Hordziej, curator/writer, Poland
Petranyi Zsolt, curator/critic, Hungary
Pavel Vancat, curator/critic, Czech Republic

sittcomm.award is organized by cee photofund & photo.sittcomm.sk

sittcomm.award is supported by international visegrad fund

26 June 2008

Noaptea Institutelor Culturale

A doua ediţie a Nopţii Institutelor Culturale, organizată de ICR în partneriat cu British Council, Institutul Goethe, Institutul Italian de Cultura, Institutul Cervantes, Centrul Cultural Ungar, Institutul Polonez, Delegaţia Valonia-Bruxelles, Centrul Ceh şi Institutul Francez, va avea loc pe 27 iunie.

Detalii aici.

INTERVENTII3 call for participation

RO
- - - - - - - - - -

INTERVENTII3 - apel de participare | data limita: 20 iulie 2008

http://oberliht.org.md/interventii3/interventii3_apel.pdf


organizator - Asociatia Oberliht

PARTENERI
UNAgaleria / Bucuresti
Revista de Literatura, Arta si Atitudine STARE de URGENTA / Chisinau

PARTENERI MEDIA
Radio Europa Libera


Intr-o epoca a uniformizarii marcata de globalism si neo-liberalismul
relatiilor economice, implicit consumerism, in care peisajul vietii
cotidiene devine din ce in ce mai structurat, supus uniu control si
supravegheat, regulile jocului tot mai restranse, identitatile si cliseele
fundamentale, mediul artistic institutionalizat si instrumentalizat,
devine tot mai greu de identificat spatiile disponibile (flexibilie)
pentru activitati de ordin innovator, experimental, creativ.
Astfel una din cai ce se face simtita este de a interveni intr-o lume deja
organizata sau, poate, de a ne refugia in pustiu?

INTERVENTIE - o actiune / un gest / un semn

INTERVENTIA - care este potentialul sau creativ / participativ / reactionar?
- cum modifica ea obiectul / subiectul / contextul / spatiul interventiei?
- pe ce cale este ea realizata?
- cu ce mijloace?
- cu ce scop / finalitate?

INTERVENTII - proiect de arta contemporana conceput sa exploreze forma,
dimensiunea ideatica / conceptuala, contextele in care poate fi degajat,
vizibilitatea / invizibilitatea, temporalitatea actului de interventie



APEL | 21 iunie, 2008

se solicita propuneri de proiecte si lucrari pentru a fi realizate in
cadrul proiectului INTERVENTII3


INTENTIA PROIECTULUI

Etapa 3 a proiectului INTERVENTII vizeaza cunoasterea si valorificarea
spatiului public. Acesta din urma, fiind redus la o imagine obscura, iar
pe alocuri limitat in optiunile sale ori inchis pentru orice fel de
manifestari, este marcat de prezenta unor interese politice si comerciale,
gestionat si controlat de fortele deseori declarative ale puterii, fapt
decisiv la edificarea noii sale identitati.

Odata cu extinderea actualelor limite ale capitalei proiectul isi propune
sa exploreze dimensiunea periferica a orasului dar si al altor module ce
incorporeaza notiunea de periferie, totodata isi propune sa devina un
cadru de reflectie si de analiza asupra conceptului de vecinatate.
Lucrarile elaborate de participanti vor face referinta la spatiul in care
locuim si care ne formeaza, preluind drept punct de plecare structura
sociala, administrativa si economica a orasului Chisinau si suburbiilor
sale.

Proiectele realizate vor oscila intre fotografie si alte forme artistice
si/sau hibride la baza carora se afla imaginea si textul, precum sint
stencil-ul, stickere si adezive, anunturi, afise, panouri cu lumini si
publicitare, dar si instalatii si performance-uri etc. care vor fi
prezentate in spatiul public in final cu intentia transformarii acestuia
intr-un spatiu de comunicare si manifestare artistica. Astfel structura
comunicationala a urbei va fi folosita pentru transmiterea mesajului
artistic unor audiente mai largi. Contextul urban va servi drept punct de
plecare si va fi perceput in calitate de spatiu expozitional pentru
amplasarea lucrarilor finale, aducind mesajul artistic mai aproape de
locuitorii din Chisinau si din suburbii.


PERIOADA DE DESFASURARE SI ACTIVITATI | 19 - 29 august, 2008

Proiectul INTERVENTII3 se va desfasura in perioada 19 ? 29 august, 2008 si
va cuprinde mai multe prezentari publice si ateliere realizate de artisti,
curatori si teoreticieni invitati din Croatia, Franta, Moldova si Romania.
Drept parte componenta a proiectului vor fi organizate 5 calatorii
exploratoare in zonele suburbane ale municipiului Chisinau si in satul
Ghidighici.

Participantii selectati vor beneficia partial sau integral de materialele
necesare producerii proiectului personal; transport international, cazare
si masa (pentru participantii din Romania); de sustinere tehnica si
informationala.

Lucrarile realizate in cadrul proiectului vor fi publicate in catalogul
final. Activitatile proiectului se vor regasi intr-un film de scurta
durata produs cu ocazia proiectului INTERVENTII3, rezultatele proiectului
urmind a fi prezentate la UNAgaleria / Bucuresti si ulterior publicului
francez.


PROCEDURA DE SELECTIE SI DATA LIMITA | 21 iunie - 20 iulie, 2008

Doritorii sa participe la proiect sint invitati sa-si expedieze dosarele
pe suport hirtie, CD sau in format electronic pina pe 20 iulie 2008 la
urmatoarele adrese: str. Gh. Asachi 11/2 ? 45, Chisinau 2028 sau pe adresa
electronica interventii(la)oberliht.org.md. Dosarele expediate nu vor fi
returnate.

Dosarul de participare trebuie sa contina
- CV detaliat cu date de contact (adresa completa, telefon, telefon mobil,
email)
- Scrisoare de motivatie (100 ? 200 cuvinte)
- 7 - 10 imagini cu lucrari personale (pe suport hirtie/foto ? format A4
maximum; in format electronic ? in jur de 500 Kb fiecare imagine)
- O propunere de proiect artistic (200 ? 300 cuvinte) cu descrierea a ceea
ce doriti sa realizati pe care eventual il ve-ti realiza in cadrul etapei
3 a proiectului INTERVENTII, si care va respecta INTENTIA PROIECTULUI)
- Un buget detaliat necesar producerii proiectului

E salutabila
- cunoasterea limbii Romane si/sau Engleze
- prezentarea dosarului pe CD sau in format electronic pe adresele
sus-mentionate

Data limita de depunere a dosarelor este 20 iulie 2008
Participantii selectati vor fi anuntati pe 28 iulie 2008

Mai multe detalii la: http://www.oberliht.org.md/interventii3.html


Persoane de contact:

Director de proiect

Vladimir US
interventii(la)oberliht.org.md (pentru Vladimir US)
tel: + /373/ 69 171010

Coordonator de proiect

Vadim TIGANAS
interventii(la)oberliht.org.md (pentru Vadim TIGANAS)
tel: + /373/ 68 495744

mai multe despre etapele 1 si 2 a proiectului INTERVENTII desfasurate
anterior gasiti aici:

INTERVENTII2 | 2007
http://www.oberliht.org.md/interventii2.html
INTERVENTII1 | 2006 - 2007
http://www.oberliht.org.md/interventii/index.html


Proiectul ITERVENTII3 este organizat in parteneriat cu
UNAgaleria/Bucuresti si revista de literatura, arta si atitudine STARE de
URGENTA/Chisinau si finantat de Uniunea Latina (biroul din Republica
Moldova), Institutul Cultural Roman prin Programul CANTEMIR, Fundatia
Culturala Europeana si Henkel Romania.




EN
- - - - - - - - - -

INTERVENTIONS3 ? open call | deadline: July 20, 2008

http://oberliht.org.md/interventii3/interventions3_call.pdf


organizer ? Oberliht Association

PARTNERS
UNAgaleria / Bucharest
STATE of EMERGENCY magazine for literature, art and attitude / Chisinau

MEDIA PARTNERS
Radio Free Europe


In an epoch of unification marked by globalism and the neo-liberal
economic relations, as well as consumption that changes the landscape of
our everyday lives and makes it more structured, organized and controlled,
when the rules of the game are more and more restricted, identities and
stereotypes become fundamental, the art world is institutionalized and
instrumentalized, it becomes less and less possible to identify available
spaces for innovative, creative and experimental activity.
That's why one of the ways that is left is to intervene into the already
organized society in which we live or, may be, to escape into the void?

INTERVENTION ? an action / a gesture / a sign

THE INTERVENTION ? what is its creative / participatory / reactionary
potential?
? how does it modify the object / subject / context / space of intervention?
? how is it produced?
? with which means?
? and scope?

INTERVENTIONS ? contemporary art project conceived to explore the form,
the ideatic / conceptual dimension, the contexts in which can be educed,
the visibility / invisibility, temporality of the act of intervention


CALL | July 21, 2008

Open call for proposals and art works to be realized in the frame of
INTERVENTIONS3 project.


PROJECT INTENTION

The third phase of the INTERVENTIONS project has the intention to
investigate the public space as being marginalized and invisible, with
limited access or even closed for any kind of manifestations, marked by
the presence of political and commercial interests, managed and controlled
by the declarative forces of power, which fact is decisive for its future
identity.

With the extension of the actual borders of the capital city and as a
continuation of the previous two editions the project aims to explore the
peripheral dimension of the city but also of any other modules dealing
with periphery as well as to become a vehicle for reflection over the
concept of neighbourhood.

The art works created by the participants should make refference to the
space in which we live and that shapes us all by taking as a starting
point the social, administrative and economic structure of the city of
Chisinau and its suburbs.

The projects realized will oscilate between photography and other artistic
and/or hybrid forms that use the image and text like stencils, stickers,
announcements, posters, lightboxes, billboards but also installations,
performances etc. that will be in the end presented in the public space
with the intention to transform it into a space of communication and art
manifestation. In this sense the communication infrastructure of the city
will be used to assure the transmission of the artists? message to the
broader audience. The urban context will serve as a starting point and
will be perceived as an exhibition space that will host the final works,
thus bringing the message of the artists closer to the inhabitans of
Chisinau and of its suburbs.


TIMETABLE AND ACTIVITIES | August 19 ? 29, 2008

INTERVENTIONS3 project will take place between 19 ? 29 of August, 2008 and
will embrace a series of public presentations and workshops offered by
guest artists, curators and theoreticians from Croatia, France, Moldova
and Romania. As part of the project 5 different trips having as
destination the suburbs of the city of Chisinau and Ghidighici village
will be organized.

The organizers will partially or entirely cover the production costs of
the selected projects; international transportation tickets, meals and
accomodation (for participants from Romania); will provide technical and
informational support.

The works realized during the project will be regrouped in the catalogue.
The activities of the project will be presented in a short film produced
with this occasion. The project?s results will be presented at UNAgaleria
in Bucharest and later to the French public.


SELECTION PROCEDURE AND DEADLINE | june 21 ? july 20, 2008

Interested artists wishing to take part in the project are invited to
submit their proposals on paper, CD or in electronic format by June 20,
2008 to the following addresses: Gh. Asachi str. 11/2 ? 45, Chisinau 2028,
or by email to interventii(at)oberliht.org.md. The submitted proposals
will not be returned.

The submitted proposals should consist of:
- Detailed CV with contact detailes (postal address, phone, mobile phone,
email)
- Letter of motivation (100 ? 200 words)
- 7 ? 10 images of personal works (on paper/photo ? A4 size maximum;
electronic format ? about 500 Kb per image)
- A project proposal (200 ? 300 words) describing the work you wish to
realize, which you will eventually produce within the 3rd phaze of the
INTERVENTIONS project, and which will respect the PROJECT INTENTION
- A detailed budget necessary for the production of your work

We encourage
- Knowledge of Romanian and/or English
- Submission of the project proposals on CD or electronically to the above
mentioned addresses

Deadline for submitting a project proposal is July 20, 2008
Selected participants will be notified on July 28, 2008

For more details go to: http://www.oberliht.org.md/interventii3.html


Contact persons:

Project director

Vladimir US
interventii(at)oberliht.org.md (for Vladimir US)
tel: + /373/ 69 171010

Project coordinator

Vadim TIGANAS
interventii(at)oberliht.org.md (for Vadim TIGANAS)
tel: + /373/ 68 495744

For more detailes about the 1st and 2nd phaze of INTERVENTIONS project
please visit these pages:

INTERVENTIONS2 | 2007
http://www.oberliht.org.md/interventii2.html
INTERVENTIONS1 | 2006 - 2007
http://www.oberliht.org.md/interventii/index.html


The INTERVENTIONS3 project is organized in partnership with UNAgaleria /
Bucharest and STATE of EMERGENCY magazine for literature, art and
attitude, with the financial support of the Latin Union (office from
Republic of Moldova), Romanian Cultural Institute through the CANTEMIR
Program, European Cultural Foundation and Henkel Romania.




Vladimir US

INTERVENTII3 | director de proiect

13 June 2008





































încotro este un proiect independent care isi propune sa reuneasca cele mai bune lucrari vizuale realizate in anii 2007 si 2008 de catre autori romani, indiferent de tara unde locuiesc.

încotro isi propune sa fie un etalon, o rampa de lansare, o sursa de dialog si o interfata intre universul vizual romanesc si cel din afara tarii.

Lucrarile selectionate vor fi incluse intr-un site web si o revista PDF ce vor fi lansate in ultimul trimestru al anului 2008.

încotro este o initiativa a lui Tudor Prisacariu realizata cu sprijinul Fundatiei Familiei Ratiu.



Reguli

Nu exista restrictii in privinta mediului in care au fost realizate lucrarile, fiind luate in considerare fotografiile, ilustratiile, posterele, siteurile web, identitatile vizuale, grafurile, instalatiile, lucrarile video, picturile, etc.

Inscrierile in proiect se pot face atat individual cat si ca grup (studiouri, agentii, colective, etc). De asemenea, sunt acceptate atat lucrarile personale cat si cele comerciale, cu conditia ca participantul sa aiba acordul beneficiarului de a le folosi in acest scop.

Fiecare participant poate trimite maxim 2 proiecte realizate dupa 1 ianuarie 2007. Prin proiect se intelege o lucrare de sine statatoare (ex: video, site web, etc.) sau o serie de lucrari pe aceeasi "tema" (ex. o serie de fotografii, o identitate vizuala si toate materialele pe care aceasta a fost implementata, etc.). O serie nu poate contine mai mult de 10 lucrari.

Criteriul principal de selectie este calitatea. Trimiteti doar cele mai bune lucrari.



Specificatii tehnice:

* Lucrarile trebuie sa fie in format .jpg, 72dpi, latura mare de maxim 1000px si sa fie optimizate pentru web. Cei selectionati vor fi contactati pentru a furniza versiuni la rezolutie superioara.
* Fisierele trimise vor fi numite sub forma Nume_Prunume_Titlu.jpg pentru lucrarile individuale sau Nume_Prenume_Titlu-serie_01.jpg, Nume_Prenume_Titlu-serie_02.jpg, etc. in cazul seriilor.
* Lucrarile video sau orice alte lucrari interactive nu vor fi trimise direct, ci se vor trimite doar linkurile catre adresele web unde acestea pot fi accesate. Este insa obligatorie includerea uneia sau mai multor capturi de ecran sau imagini de productie.

Fiecare participant va trimite si un document text intitulat Nume_Prenume.txt sau Nume_Prenume.doc, care va cuprinde urmatoarele:

* Nume
* Email - e important ca adresa de email sa fie valida pentru a putea fi contactati in cazul in care ati fost selectionati
* Site web - daca nu aveti un site personal sunteti incurajati sa includeti orice alt portofoliu online (flickr, deviantart, youtube, etc.)
* Localitate + tara de resedinta (daca nu locuiti in Romania)
* O descriere a proiectelor trimise (mediul in care au fost realizate, conceptul + clientul in cazul proiectelor comerciale)

Vor fi luate in considerare doar inscrierile care respecta specificatiile de mai sus.
Inscrieri

Inscrierile se pot face exclusiv online la adresa incotro.survey@gmail.com. Termenul limita de expediere a lucrarilor este 1 Septembrie 2008. Lucrarile vor fi selectionate de un juriu, iar cele alese vor fi incluse intr-un site web si o revista PDF ce vor fi lansate in ultimul trimestru al anului 2008, la o data ce va fi anuntata ulterior.
Copyright

Lucrarile trimise trebuie sa va apartina si sa respecte legea drepturilor de autor. De asemenea, trebuie sa aveti dreptul de a le utiliza in scopul includerii in acest proiect. Prin participarea la acest proiect, participantul isi asuma toate consecintele ce pot aparea ca urmare a inscrierii lucrarilor, organizatorii neputand fi trasi la raspundere in nici o situatie.

Participantii pastreaza toate drepturile de autor asupra lucrarilor trimise, dand acordul organizatorilor sa le utilizeze in scopul promovarii prezentului proiect, cu mentionarea numelui participantului.

03 June 2008

Aooleu Issue One launch & Workshop


Str Arthur Verona
Sambata 7th of June, 16:00h
Aooleu Issue One launch & Workshop

Hold the front page!

We're proud to present Romania's only hand-drawn, illustrated
newspaper! "Aooleu!" Issue One is out! To get your sweaty hands on a
copy, we suggest you turn up to the Arthur Verona 'Street Delivery'
thingie this Saturday. Aooleu is entirely hand-drawn, and brings you
the freshest news from around the globe one month after it happens.
The good news is that it's entirely free; the bad news is that it's
rather limited, so turn up early.

Issue one features the work of Roman Tolici, Matei Branea, Catalin Matei, Saint, Omar, Ada Musat, Cristie Neagoe, Saddo & Heliana, Ciubi, Gulia, Alexandra Paunescu, Maria Guta, Tom Wilson, Linda Barkasz, Sorina Vasilescu, Ciprian Udrescu & Kraimann Three.

At the same time we'll be running a workshop for contributors for
Issue Two... If you'd like to contribute, or are curious enough to
try your hand at drawing something newsworthy, then turn up at 16:00
hours, Central European Time. Media empire here we come! I bet Rupert
Murdoch is already well scared.

Peace and Love!

Aooleu Blazin' Squad
www.aooleu.ro