Contemporary Art Romania

27 February 2009

Gargaland la Lorgean Theatre


Sambata 28 februarie ora 19

Gargaland

Un spectacol de Rucsandra Pop

Cu

Lala Misosniky

Rucsandra Pop

Muzica – Smaranda Dumitrescu

Costume – Maria Ciubotaru

O productie lorgean theatre & Hydra Society

lorgean theatre

sipotul fintinilor 4

Poate vei fi invitat(a)!

22 February 2009

Control/Reconstructie

La Şcoala Generală, cu Dan Sociu



Luni 23 februarie 2009 ora 19.00, Apartamentul 17


Ce se intimpla cind incerci sa-ti reconstruiesti personalitatea? Cind incerci sa mergi impotriva ta? E bine? Nu. Se poate? Nu. E necesar? Da. Si de ce?

Documentarul de la care va porni Dan Sociu, "Protagonist", a fost realizat in 2007 de Jessica Yu. Documentarul urmareste povestile a patru barbati: un terorist german, un spargator de banca, un evanghelist "ex-gay" si un tanar care studiaza artele martiale.



~~~~~~~~~~~~~~
Luni 23 februarie 2009 ora 19.00 Apartamentul 17 este la CNDB B-dul Nicolae Balcescu nr. 2 (TNB, latura nordică - acces lângă Lăptăria Enache, etaj 3/4), la Mediateca.

17 February 2009

galeria 29 - misionarul no limits / kagule
















vineri 20 Februarie 2009, la ora 21.00, va avea loc vernisajul expozitiei Kagule a Misionarului No Limits la galeria 29, un spatiu de expunere amenajat intr-o sufragerie de bloc.


In senzatia generala de disolutie post-modernista, in care arta s-a transformat intr-un agent coroziv, justificandu-si existenta in intregime prin dinamica cu care ataca traditionalul, naturalul si invechitul, Misionarul No Limits face un pas mai departe in abisul constiintei.

Frapante sunt cromatica si compozitia – culorile sunt adesea stridente, tipatoare iar materialele reprezinta diverse obiecte cu valoare de fetis pentru omul contemporan. Deconstructia serveste ca satira dar si ca auto-ironie – de la arta ecleziala influentata de gandirea patristica se ajunge la fleurs du mal ale consumerismului si conventionalismului. Intr-un mod socant, artistul reprezinta ceea ce a ajuns sa insemne religia pentru omul modern: un produs in serie, sclipitor, instant, fara profunzime – un surogat. Expozitia este, pentru cel ce nu poarta ochelari de cal, un tipat de disperare urban-industriala: ceva este ingrozitor de putred – nihilismul tinde sa fie existentialist si tragicomic, iar in sfera religiosului se strecoara superstitiile, fetisismul si legendele urbane.

Sf. Dionisie Areopagitul, preluat de Maxim Marturisitorul si Ioan Damaschin, considera ca omul urca ‘la contemplarea lui Dumnezeu cu ajutorul unor imagini sensibile.’ Astfel, arta devine metafizica si nu realista – simbol si nu copie. La randul sau, omul este considerat in teologie ca fiind icoana a lui Dumnezeu – microcosmos raportat la macrocosmos.

Pornind de la premisele si ajungand natural la sofismele repetive ale post-modernismului, arta profana isi permite sa forteze limitele de orice fel, lasand sa se intrevada tensiunea imensa a nimicniciei – absenta lui Dumnezeu indicand nulitatea si nonsensul existentei umane. Logica rationalismului incearca sa transforme omul in supra-om insa pe parcurs barca se scufunda iar omul devine anti-om. Artistul foloseste icoana intr-un sens in mod evident secular si nu teologic. Se remarca predominanta temelor martiale – ornate minimalist cu simboluri religioase, iar estetica apocaliptica este alimentata de un eclectism voit vulgar.

Un Student la Teologie


kagulele vor fi distribuite printr-o tragere la sorti catre publicul prezent la vernisaj. pentru a primi una dintre cele 10 invitatii, trimiteti un email la mirceanicolaeee[at]yahoo.com.

15 February 2009

Fascinatia Berlinului

Şcoala Generală



Luni 16 februarie 2009 ora 19.00, Apartamentul 17




Bucuresti, anii '90. Fotografie de Sven Beck

Dezbatere deschisa despre atractia Berlinului pentru tinerii locuitori din Romania. Fotografii, video, povesti personale, povesti paralele, cluburi, arta, stiluri de viata alternative, economie solidara.



~~~~~~~~~~~~~~
Luni 16 februarie 2009 ora 19.00 Apartamentul 17 este la CNDB B-dul Nicolae Balcescu nr. 2 (TNB, latura nordică - acces lângă Lăptăria Enache, etaj 3/4), la Mediateca.

Iosif Kiràly interviewed by Ileana Pintilie


Published in Art Margins.

09 February 2009

Atelier de actorie la Şcoala Generală

Luni 9 februarie 2009 ora 19.00, Centrul Naţional al Dansului / Apartamentul 17



"The Foundation of Acting is the Reality of Doing"... zice Sanford Meisner.
Sorin Poama, Andrei Serban si David Schwartz propun o serie de exercitii, jocuri si improvizatii, ca sa intelegem impreuna ce inseamna fraza asta...





¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Luni 9 februarie 2009 ora 19.00 Apartamentul 17 este la CNDB B-dul Nicolae Balcescu nr. 2 (TNB, latura nordică - acces lângă Lăptăria Enache, etaj 3/4), la Mediateca.

01 February 2009

singuri acasa 5


marti, 3 februarie, ora 20

singuri acasa 5
cu andrei ionita, ana catalina gubandru, lala misosniky, jean-lorin sterian

o productie lorgean theatre

Poate Vei Fi Invitat!

Daniel Knorr de la Berliiiiin

Şcoala Generală

Luni 2 februarie 2009 ora 19.00, Centrul Naţional al Dansului / Apartamentul 17


A adus European Influenza la Pavilionul României în cadrul editie 51 a Bienalei de la Veneţia (2005) şi a stârnit un scandal în Parlamentul României. Vede materializarea artei doar în prezenţa şi acţiunea publicului. Pune 500 de grame de cocaină la vedere în metroul din M
ünchen. Pune cagule statuilor din Copenhaga. Inventează roboţi care cerşesc. Scoate uşile unui spaţiu expoziţional şi-l transformă în spaţiu public - Ex Privato la Manifesta 7.



















Daniel Knorr
, artist născut în 1968 la Bucureşti şi emigrat la vârsta de 14 ani în Germania, va fi la Şcoala Generală să discutăm despre ce mai face arta conceptuală, subversiune în era capitalismului şi atracţia Berlinului.




Link-uri urile:
Daniel Knorr la Copenhaga punând cagule statuilor

Daniel Knorr - Agents - lucrări in revista IDEA, nr. 18 / 2004

Ştefan Tiron - Roboţii lui Daniel Knorr - articol despre proiectul cu roboţii,
în Suplimentul de cultură, nr. 166, 16-22 februarie 2008

Ma intereseaza sa dezvalui pentru societate un strat de libertate - interviu în Suplimentul de cultură, nr. 164, 02-08 februarie 2008

Daniel Knorr - WORLDMARKET - prezentarea unui proiect în Suplimentul de cultură, nr. 165, 09-15 februarie 2008







~~~~~~~~~~~~~~
Luni 2 februarie 2009 ora 19.00 Apartamentul 17 este la CNDB B-dul Nicolae Balcescu nr. 2 (TNB, latura nordică - acces lângă Lăptăria Enache, etaj 3/4), la Mediateca.