Contemporary Art Romania

31 January 2006

Arta este intotdeauna in alta parte

COMUNICAT DE PRESA

14 octombrie- 16 noiembrie 2006

Bienala Internationala a Tinerilor Artisti / Arta este intotdeauna in alta parte

Editia a II-a, Bucuresti, 2006

Absent Without Leave (AWOL)

Fundatia Culturala Meta in parteneriat cu Goethe-Institut Bukarest organizeaza in perioada 14 octombrie- 16 noiembrie 2006 cea de a doua editie a Bienalei Tinerilor Artisti /Arta este intotdeauna in alta parte. Primul eveniment periodic de anvergura din capitala, in domeniul artei vizuale contemporane isi propune sa prezinte publicului romanesc lucrarile unui numar de 50 de tineri artisti din Romania, Marea Britanie, Germania, Olanda, Elvetia, Danemarca, Austria, Polonia, Cehia, Croatia, Macedonia, Serbia si Muntenegru, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii. Conceptul bienalei, selectia lucrarilor si strategia de prezentare apartin curatorilor Irina Grabovan, curator la Galeria Aorta (Chisinau), Branko Franceschi, director executiv la Muzeul de Arta Moderna si Contemporana din Rijeka (Croatia), Simona Nastac, critic de arta si curator independent (Romania), Oana Tanase, curator si jurnalist (Romania), si Jenny Brownrigg, curator la Dundee University, Departamentul de Expozitii, (Marea Britanie).
Pornind de la subtitlul bienalei potrivit caruia Arta este intotdeauna in alta parte, tema celei de-a doua editii este Absent Without Leave (AWOL). AWOL este un termen militar care se refera la cei care isi parasesc pozitia fara permisiune: persoana este in alta parte, cu ganduri si necesitati dincolo si in opozitie fata de nucleul central, institutia. Din aceasta perspectiva, bienala urmareate sa creeze si sa investigheze spatii si situatii alternative de prezentare si receptie a artei, incluzand lucrari critice la adresa „institutiei", proiecte si practici angajate politic si social, si lucrari ce problematizeaza psihologia si afectele celor absenti fara sa plece. Pe termen lung, obiectivul bienalei este de a crea o platforma de comunicare si colaborare activa intre comunitatea artistica locala si cea internationala. Din perspectiva polaritatii aici - in alta parte,
bienala urmareste, totodata, sa particularizeze identitatea capitalei in context european, deschizand spatii alternative ori marginale de creatie, expresie, reflectie, experienta si dialog in domeniul artelor vizuale.
Principalele activitati din cadrul bienalei sunt o expozitie internationala de arta contemporana, un simpozion interdisciplinar si un atelier cu prezentarea portofoliilor tinerilor artisti din Romania si Republica Moldova.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati:
Fundatia Culturala META – Maria Manolescu/ Anca Rujoiu
Tel: 031/401.60.14; 401.60.15
Mobil: 0746 014 712
E-mail: metacult@gmail.com
www.metacult.ro

Goethe-Institut Bukarest – Cristina Bortun
Tel: 021/ 312.02.31; 311.97.62; 311.97.82
E-mail: programm@bukarest.goethe.org
www.goethe.de

NJP RIP


Mult respect NJP!

casa de productie japoneza MADHOUSE in Bucuresti

proiectii anime detalii aici


Casa de productie Madhouse are o istorie veche incepind cu filme horror de animatie devenite clasice precum Wicked City unde problemele diplomatice se rezolva intre agenti demonici si semi-umani dintr-o alta dimensiune intunecata insa apropiata de noi - si mergind pina la
Perfect Blue care trateaza foarte eficace problemele nascute de masina de produs idoli a Asiei si felul in care admiratorul fanatic se razbuna pe cel care indrazneste sa incerce o schimbare de imagine.
Madhouse au produs si filmul Metropolis ca pe un tribut adus marelui Osamu Tezuka - parintele manga-ului si anime-ului modern, dar si al metaforelor robotico-sociale japoneze.
Tokyo Godfathers este strins ancorat in realitatea tragicomica a unei Japonii afectate de recesiunea economica. Eroii principali sint practic niste vagabonzi - cei care au fost scuipati afara de miracolul tehnologic japonez: o fata fugita de acasa care traieste din tomberoane dupa ce si-a injughiat tatal politist, un alcoolic cersetor fost jucator de jocuri de noroc si o prostituata homosexual pensionat ca urmare a unui accident. Ei gasesc un bebelus abandonat in gunoaie si il adopta.




Masao Maruyama a lucrat in tineretea lui chiar alaturi de marele Osamu Tezuka (supranumit pe buna dreptate manga-no-kami - zeul manga-ului). In anii 80 fondeaza Madhouse unde sint produse: Barefoot Gen, Dagger of Kamui, Record of Lodoss Wars, Urusei Yatsura, Vampire Hunter D, Ninja Scroll, Cardcaptor Sakura, Trigun, Perfect Blue, X, Boogiepop Phantom, Chobits, PitaTen, Abenobashi Maho Shotengai, Ninja Scroll, Technolyze si multe altele.

30 January 2006

Stai putin...



Asa se numeste expozitia ce va fi vernisata miercuri 1 februarie la ora 18.00 la Galeria Noua. Fotografiile astea sunt ale Alinei Andrei. Detalii despre ceilalti expozanti si despre show aici.
Prin amabilitatea lui Razvan Penescu / Liternet.ro un preview al expozitiei aici.

Rokolectiv, ziua 3

Tujiko Noriko & Aoki Takamasa


My Robot Friend

29 January 2006

Jason Forrest la Rokolectiv


Jason Forrest aka Donna Summer a rupt aseara cu "cock rock disco"-ul sau nord american. Daca la Kid Koala Ceausescu nu s-a rasucit in mormant acuma sigur a facut-o. Numai bine ce lumea se gandea sa plece sau inca se mai lafaia pe jos, Jason (care a intrat ultimul in scena) i-a luat la pula (literally) pe toti si i-a chemat in fata sa se bestializeze. Si lumea a venit si asa a facut. Ce pot sa va zic, nu stiu cat de des il vedeti pe Megatron dansind... aseara s-a bagat si la pogo. Si tot la pogo a coborat si Jason in secunda doi...
Cam atat deocamdata de la Rokolectiv... probabil zilele urmatoare un review mai larg despre tot festivalul. Pana atunci nu ratati ziua trei.
Uite aici si alte poze din ziua doi facute de Valentin Panduru, le boss de alternativ.ro

27 January 2006

Masters of American Comics

[abia acum am descoperit stirea asta]



November 20, 2005 - March 12, 2006
The Hammer Museum and The Museum of Contemporary Art jointly present Masters of American Comics, a large-scale exhibition comprising in-depth presentations of work by 15 artists who shaped the development of the American comic strip and comic book during the past century. With over 900 objects on view simultaneously at both museums, the exhibition provides understanding and insight into the medium of comics as an art form.

TMBase Indigo Sessions

debuteaza joi 2.02 in club 30 (Timisoara)

soundul indigo club se intoarce sub o noua forma
deschidem un geam catre weekend - calatorii audio-video downtempo, jazzy, soul, funk si electronica acompaniate de imagini ce va vor purta prin taramuri eclectice ale sunetului indigo

2.02 joi seara de la ora 20:00
invitati : Wakax (tmbase) si Leizaboy (anonimtm)

intrare : 5 RON (Consumatie)

cARTier_cARTfilm


Asociatia Vector din Iasi organizeaza in perioada 9-11 martie 2006, in cadrul proiectului cARTier, festivalul de film video cARTfilm.

Acesta va cuprinde o sectiune de filme video experimentale si documentare realizate de studiouri de productie, televiziuni si artisti video independenti, precum si o alta realizata printr-un concurs pentru tinerii artisti video din Romania.

Conditii de participare:
- se accepta filme video in format DVD sau miniDV cu o durata de maximum 15 minute.
- data limita de primire a proiectelor (data sosirii in casuta postala de la Iasi) este 4 martie 2006.
- filmele selectate (documentare video, filme de artist) trebuie sa abordeze tematica festivalului cARTfilm
- fiecare film va avea o caseta tehnica (autor, imagine, editor, durata, format video) precum si date de contact (email, telefon mobil) al autorului.
- filmele vor fi trimise pe adresa:
Matei Bejenaru
(pentru festivalul cARTfilm)
Of. Postal 7, Post restant
700830 Iasi, Romania

Selectia participantilor
- filmele video selectate si castigatorii premiilor vor fi anuntate oficial luni, 6 martie 2006.
- organizatorii vor oferi doua premii, pentru capacitatea de a reflecta o anumita realitate sociala si pentru realizare tehnica. Filmele premiate vor fi prezentate pe postul national de televiziune TVR.
- castigatorii premiilor vor fi invitati la Iasi pentru premiera filmelor lor si pentru festivitatea de inmanare a premiilor ce va avea loc pe 11 martie 2006.

Tematica festivalului
Festivalul cARTfilm 1 isi doreste sa creeze o platforma de discutii si dezbateri despre rolul filmului documentar video in prezentarea realitatii sociale. Organizatorii considera ca filmul video poate fi un fin seismograf al regimurilor tranzitorii din societate. Fenomene precum migratia fortei de munca, reconversia industriala or turismul global au schimbat viata comunitatilor, inclusiv a celor din Romania, tara care in ultimul deceniu a exportat o treime din forta sa de munca activa.
De asemenea, noile aspecte ale culturii urbane ori probleme ale vietii rurale din Romania pot fi subiecte de interes.

cARTfim 1
"Situaţii temporare / Temporary Situations"
Prima ediţie a festivalului va fi organizată sub conceptul "Situaţii temporare" în ideea de a colecta filme video documentare sau experimentale care să reflecte experienţe umane în condiţii speciale, unele de limită, aflate sub influenţa temporară a unor factori "perturbatori externi". Natura firii umane ne împinge să ne organizăm existenţa zilnică către o situaţie cu un nivel entropic minim, unde dezordinea este înlocuită cu acea ordine care de multe ori duce către banalizare, blazare şi mediocritate.
Filmele video din festival vor fi martorii unor experienţe colective sau singulare, limitate în timp, tranzitorii, provocări din care se pot învăţa lucruri noi ori pentru a da o imagine mai complexă şi mai nuanţată contextului socio-cultural reprezentat.

Pentru informatii suplimentare puteti contacta organizatorii la telefon 0232 237486 (secretariatul Asociatiei Vector din Iasi), pe mobilul 0723 508738 (Matei Bejenaru - director festival) sau pe adresa de email:
bmatei@mail.dntis.ro
Mai multe informatii despre festival si proiectul cARTier puteti gasi la adresa www.vector-cartier.ro

Festivalul cARTfilm este realizat cu sprijinul financiar al Programului Cultural Elvetian in Romania - Pro Helvetia SDC.

26 January 2006

eurobarometru vizual

Delegatia Comisiei Europene in Romania si Centrul International pentru Arta Contemporana in parteneriat cu Universitatea de Vest, Facultatea de Arte Vizuale, Timisoara va invita
joi, 26 ianuarie 2006, ora 17:00, la Timisoara, la vernisajul expoziţiei

EUROBAROMETRU VIZUAL
valori europene - valori romanesti

artişti participanţi: AUDITORIUM GRUP (Alina Bondrea, Andrei Budescu, Adrian Chira, Laura Cremene), Zsuzsanna Barabas, Mihai Burlacu, Alexandra Croitoru, Adriana Elian, Karoly Feleki, Cecilia Felmeri, Teodor Graur, Eugen Harasim, Radu Igazsag, Mihaela & Radu Ilea, Andor Komives, Cezar Lăzărescu, Mira Marincaş, Constantina Mihăilă, Sebastian Moldovan, Lucian Muntean, Diana Ostaficiuc, Tudor Pasat, Eva Pervolovici, Cosmin Pojoranu, Alexandru Rădulescu, Bogdan Teodorescu, Patricia Teodorescu, Carmen Vasile

curator: Irina Cios

Evenimentul va avea loc la Galeria Mansarda a Facultatii de Arte Vizuale, Str. Oituz nr. 4.
Expoziţia va fi deschisa in perioada 27 ianuarie – 9 februarie 2006, zilnic intre 11:00 - 18:00

25 January 2006

Mai sunt 2 zile

Rokolectiv - festival for electronic music and related visual arts
27, 28, 29 January

http://www.rokolectiv.ro/

24 January 2006

"STAI PUTIN..."

Fotografie de Tudor Prisacariu

Galeria Noua
va invita miercuri, 1 februarie, ora 18.00
la vernisajul expozitiei

"STAI PUTIN..."
[1 - 25. 02. 2006]

Artisti: Marwan Anbaky, Alina Andrei, Tudor Ene, Tudor Prisacariu, Lucian Stan
5 fotografi noi selectati de Vlad Nanca

Cei 5 expozanti sunt artisti care nu vin neaparat din zona fotografiei si in mod sigur nu sunt (inca) fotografi consacrati. Marwan Anbaky este street artist, Tudor Ene este elev in clasa a 11a la liceul Tonitza si Lucian Stan nu este nimeni altul decat parintele muzicii de club din Romania – DJ Vasile. Tudor Prisacariu a fost sigur ca va face programare pana cand a descoperit fotografia – acum este student la Londra. Alina Andrei vine din zona literaturii si seriile ei fotografice sunt intodeauna insotite de povesti.
Ceea ce ii reuneste in aceasta expozitie este o atitudine comuna in viziunea lor asupra realitatii. Cei 5 isi imortalizeaza fotografic propria perplexitate in fata existentiei zilnice. Fotografiile lor te fac sa vezi viata de zi cu zi cu alti ochi, te fac sa te opresti putin din rutina si sa gasesti frumusetea in banal, in tot ceea ce multora dintre noi ni se pare prozaic.

Expozitia "STAI PUTIN..." este prezentata in cadrul programului Portfolios Review initiat in 2001 de Galeria Noua, program dedicat tinerilor artisti.
Galeria Noua este situata pe Str. Academiei 15, in zona Universitatii, vis-a-vis de Universitatea de Arhitectura. Expozitia "STAI PUTIN..." este deschisa pana in data de 25 februarie 2006, de miercuri pana duminica, intre orele 11:00 – 19:00.

Parteneri media: IDEA arta+societate, Suplimentul de Cultura
Partener: RCS-RDS

Pentru informatii, fotografii, achizitii contact: Olivia Filip 0726 282583 /
info@galerianoua.ro
Galeria Noua este un spatiu de arta contemporana sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, sprijinit de Programul Cultural Elvetian in Romania
..........................................
Galeria Noua photography & new media
Director: Aurora Kiraly
.......................................................

15 Academiei St.RO-010012 Bucharest 1, Fax: 3190722, Mobil: 0726 282583, info@galerianoua.ro, www.galerianoua.ro

23 January 2006

Centrul Dansului are site

Centrul National al Dansului Bucuresti are site care desi este in constructie anunta programul pe perioada imediat urmatoare.

Mai sunt 4 zile


Rokolectiv - festival for electronic music and related visual arts

27, 28, 29 January
http://www.rokolectiv.ro/

19 January 2006

Bumbapa Live pictures







Bumbapa live in Expirat, 18 ianuarie 2006
Read Megatron's review on Bukresh Blog.
Check their website where you can download a couple of mp3s

Abonamente Rokolectiv


Diseara la Ota puteti sa va luati abonamente pentru Rokolectiv.
Sau daca nu ajungeti la Ota sunati la 0788 680 440. Si grabiti-va pentru ca e un numar limitat de abonamente.

17 January 2006

Bumbapa Live

Bumbapa din nou live in Bucuresti.
Miercuri 18 Ianuarie in Expirat, pune si Marika
Bumbapa au si site.

Rokolectiv Fest Update

totul e pe site

Simultan DVD launch


In luna mai anul trecut s-a desfasurat prima editie a Festivalului international de arta video/sound experimental SIMULTAN. Evenimentul s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, in prima zi (26 mai), in sala Teatrului Maghiar “Csiky Gergely“ au fost prezentate lucrari de arta video a 39 artisti din mai mult de 20 de tari ale lumii. In a doua zi (27 mai) a evenimentului in spatiul H.arta (str. Iuliu Maniu nr.3, et.2), au avut loc o serie de actiun de live performance audio-video experimental, cu participarea artistilor: Yvat/Cut (Bucuresti), Fm zombiemaus (Viena), Ovekk_Finn (Budapesta), Veres Szabolcs (Budapesta), Dyslex/ Nita Mocanu (Arad/Cluj), Balazs Arpad/ Lajos Lehel (Cluj).
Asociatia Simultan, organizatorul Festivalului, lanseaza un Dvd-ul documentar al primei editii si va invita vineri 20 ianuarie la Simultan01 DVDLaunch la Libraria Carturesti (str. Mercy nr.7) din Timisoara. In cadrul evenimentului vor fi prezentate lucrarile artistilor participanti la prima editie 100seconds videos, dupa care va urma un live performance audio sustinut de Raphael Lostak din Budapesta.

16 January 2006

Interviu cu Dan Perjovschi


Dan Perjovschi in Suplimentul de cultura.

2020 update


Cu ajutorul lui "2020 webmaster supreme", aka Vali Chincisan, update la 2020.
nu uitati sa vedeti si Respect 89

Despre lansarea Omagiu 2


Intr-un review ceva mai aparte pe this.ro.

15 January 2006

ART t.b.c.




Chestionar
Urmatoarele intrebari stabilesc cadrul de referinta al proiectului ART t.b.c. (to be confirmed). Va rugam sa raspundeti liber, explicand pozitia voastra in legatura cu problemele mentionate, in limita unui numar de aproximativ 20 de randuri (1500 de semne).Precizati specializarea si anul din care faceti parte. Adaugati cate pagini va sunt necesare.
1. Ce cunostinte, valori, atitudini, competente creative / vocationale si sociale sunt predate la specializarea pe care o urmati in universitate?

2. Ce discipline / cursuri si seminarii credeti ca lipsesc din program? Precizati daca, in opinia voastra, cele existente sunt interdisciplinare si orientate spre contextualizarea practicii artistice.
3. Precizati daca interesele voastre se regasesc in obiectivele mentionate in textul de prezentare de pe pagina de web a universitatii si in ce masura reflecta acestea situatia din universitate.

4. Aveti obiectii si sugestii privind bibliografia ?

5. Descrieti relatia cu profesorii. Cat de liber va puteti exprima in raporturile cu acestia ?

6. Aveti profesori invitati ?

7. Ce oportunitati ofera universitatea de a colabora cu Muzeul National de Arta Contemporana, galerii si centre artistice / culturale, de stat sau independente, din oras si din tara ?

8. Ce oportunitati ofera universitatea de a vizita diverse manifestari artistice din tara sau din strainatate?

9. Exista o corespondenta intre ceea ce invatati in universitate si ceea ce vedeti in expozitiile internationale ?

10. Ce perspective aveti dupa absolvire ?


Va rugam sa adaugati date de contact (nume, e-mail, tel.). Datele servesc exclusiv selectiei pentru discutiile focus-grup. Raspunsurile la chestionar vor fi publicate fara nominalizarea participantilor. Va rugam sa trimiteti chestionarele completate pe adresele coordonatorilor de proiect simona.nastac@e-cart.ro si angelica.iacob@e-cart.ro, pana la data de 25.01.2006.

Chestionarele completate de mana pot fi trimise prin posta, pana la aceeasi data, pe adresa: Simona Nastac, Bd. Mihai Bravu 75-83, Bl.C17, Sc.C, Ap.124, Sector 2, 021311 Bucuresti.

download chestionar pe site-ul e-cart

13 January 2006

Bienala Periferic

Fondat in anul 1997, proiectul Periferic a inceput ca un festival de “performance” ce colecta atitudini artistice care analizau relatia culturala “centru-margine”. Am ales atunci “performance-ul” ca gen artistic pentru ca, pe de o parte, era un gen marginal si, pe de alta, promova un discurs asupra corpului uman, ca martor al traumelor din societate. In editiile urmatoare, evenimentul a crescut in dimensiune si calitate, ajungind in citiva ani sa devina unul dintre cele mai reprezentative festivaluri de arta contemporana din România. Daca la inceput evenimentele se organizau doar la Centrele Culturale Francez si German, ulterior expozitiile au avut loc si in seducatorul spatiu al Baii Turcesti, un loc propice pentru un viitor centru de arta contemporana la Iasi, la Palatul Culturii si in diferite spatii publice din oras. Incepind din anul 2001, festivalul s-a transformat intr-o bienala internationala de arta contemporana, organizata la Iasi de catre Asociatia Culturala Vector. Editia a 6-a a Perifericului, din 2003, a marcat trecerea la un nou nivel calitativ al evenimentului, prin invitarea curatorului suedez Anders Kreuger, care a organizat selectia internationala a artistilor si a lansat conceptul “Colturi Profetice”, inspirat din scrierile lui Walter Benjamin.

Periferic 7. Focussing Iasi
(Bienala de arta contemporana, octombrie 2005 . mai 2006)

Bienala Periferic 7 isi propune sa ini tializeze un proces de cooperare culturala care va fi, astfel, o extindere a expozitiei traditionale de arta din cadrul bienalei. Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este acela de a stabili programe de colaborare de lunga durata intre artisti si institutii reprezentind scene culturale ale tarilor in tranzitie, precum România, Moldova, Ucraina, Serbia si Muntenegru. Aceste scene opereaza in contexte caracterizate prin “intirziere fertila” si analizeaza modelele culturale reprezentative si normele de piata consacrate. Proiectul Bienalei Periferic 7 este interesat in expunerea unor pozitii artistice si initiative culturale, a unor modele de colectivitate si sociabilitate, precum si a formelor organizationale care pun in discutie domeniul public. Acest proces de normalizare devine crucial atit pentru democratiile mature occidentale, cit si pentru cele aparute dupa 1989 in trasarea noii harti a Europei.

Artistii din România in dialog cu cei din Europa occidentala

O dimensiune importanta a Bienalei Periferic7 este crearea la Iasi a unei platforme de dezbateri si schimburi culturale pentru artisti din România, Moldova si Ucraina, in dialog cu cei din Europa occidentala. In acest sens, Asociatia Vector va realiza banca de proiecte si initiative artistice regionale VAD. Bienala Periferic 7 va avea patru sectiuni, fiecare avind curatori diferiti: Marius Babias (critic de arta si curator independent, Berlin), Angelika Nollert (critic de arta si curator, Siemens Arts Programme, München), Florence Derieux (curator independent, Paris) si Attila Tordai (curator independent, Cluj). Cele trei expozitii finale vor avea loc in luna mai 2006. Ca organizatori, dorim ca aceasta noua editie a Perifericului, probabil cea mai complexa de pina acum, sa creeze si un interes pe masura din partea publicului larg interesat de cultura vizuala contemporana, cit si din partea autoritatilor locale, care speram ca vor oferi un sprijin logistic pentru acest proiect cultural strategic al orasului Iasi.

Matei Bejenaru in Suplimentul de cultura nr 58

DJ FOOD la Bucuresti


Detalii aici.

12 January 2006

Tenishi Basquiat


First it was the Basquiat toy, and now from Josh Spear comes word that Reebok and DPMHI will soon be releasing a "Basquiat inspired shoe. Echoing Josh's feelings, this one just doesn't seem right to us.
via Wooster

Dan Perjovschi la Vector Gallery, Iasi

Galeria Vector> din Iasi,
str. Cuza Voda 41, et.1

va invita joi, 12.01.2006, ora 18:30
la conferinta sustinuta de artistul Dan Perjovschi

„ Asa deseneaza si copilul meu"

Dan Perjovschi este un artist cu agenda politica. Practica sa artistica este dublata de o practica civica sau activista. Autor de proiecte site specific si work in progress, el practica un desen deghizat sub forma de caricatura sau graffiti, functie de mediul in care este distribuit.

Scolit in perioada comunista, format in plina suprematie a naturilor statice, Dan Perjovschi expune astazi in muzee importante ale lumii (Ludwig Museum Koln, Chicago Museum of Contemporary Art, Moderna Museet Stockholm etc.) sau bienale de referinta (Manifesta, Goteborg, Istanbul). Un excomunist postmodern a carui subiect nu mai este doar blocul unde traieste ci lumea toata.

Care au fost momentele si practicile care l-au influentat? Cum de este posibila o cariera internationala cand locuiesti pe Dimbovita? Cum fuge din capitala regionala drept in satul global? Ce inseamna astazi rezistenta prin cultura? Cum este posibila independenta artistica in tara cu cel mai mare muzeu de arta din parlament din lume?

Dan Perjovschi va expune in cadrul bienalei Periferic 7, in cadrul sectiunii curata de Marius Babias.

Intr-o lume a elitelor arogante si semidocte cea mai mare lauda care i se poate aduce lui Dan Perjovschi este sa i se spuna: „asa deseneaza si copilul meu...".


Dan Perjosvchi s-a nascut la Sibiu i n 1961 si este absolvent al Conservatorului George Enescu, sectia pictura, Iasi, 1981.
Din 1991 este membru al redactiei Revistei 22, Bucuresti, iar din 1996 este membru al Grupului pentru Dialog Social. Este editor invitat la revista IDEA Cluj.
In anul 2005 a avut expozitii personale la Muzeul Ludwig Koln, Centrul de Arta Contemporana Le Quartier, Quimper Bretagne, Exit Gallery Kosovo si a participat in cadrul expozitiilor de grup "New Europe" la Fundatia Generali din Viena, "Just Do It" la muzeul Lentos din Linz, "On Difference" la Kunstverein Stuttgart, "Despre oras" la Fundatia Gulbenkian Lisabona, "Buenos Dias Santiago" la MAC Santiago de Chile, "I Still Believe in Miracles" la Muzeul de Arta Moderna a orasului Paris, a 9-a editie a Bienalei de la Istanbul, "Treshold" la Media Space Perth si "Migration Projekte" la Kolnischer Kunstverein.

Dan Perjovschi este nominalizat pentru premiile de arta "Blue Orange", Germania si "The Vincent", Olanda.

Proiectele Galeriei Vector> sunt realizate cu sprijinul Programului
Cultural Elvetian in Romania - Pro Helvetia SDC.

""""""""""""""""""""""""""""""" Vector> GalleryCuza Voda 41, 1st Floor700038 Iasi, Romaniatel/fax: +40 232 237 486email: vector.gallery@gmail.comopening hours: Tue - Fri 10 -16 director: Matei BEJENARUmob: +40 723 508 738coordinator: Catalin GHEORGHEmob: +40 723 785 816

ROKOLECTIV lineup

Rokolectiv - festival for electronic music and related visual arts27, 28, 29 January
!The Beginning!
www.rokolectiv.ro

Friday 27.01.2006
19h00
Gojira&Kosak/ visuals by MiKa / Romania
Christian Fennesz / Touch Music / Austria
Yvat&Cut / LaStrada Music / Romania
Ježíš Táhne na Berlín / muteme / Czech Republic
DJ Elephant Power / Sonig Records / Belgium

Saturday 28.01.2006
16h30
Club Transmediale / Berlin- festival presentation/ panel -Guest: Remco Schuurbiers / CTM / Disk / Berlin
Screening “Paranoid”, 2005, Remco Schuurbiers
19h00
Brazda lui Novac/ visuals by Dilmana / Romania
Mlada Fronta / Parametric / France
Rec_Overflow / Spa.RK / Spain
Materidouska / muteme / Czech Republic
Jason Forrest aka Donna Summer / Sonig Records / USA

Sunday 29.02.2006
19h00
Aoki Takamasa & Tujiko Noriko / Progressive Form / Japan
Discordless / Romania
Electronicat / DiskoB / France
My Robot Friend / Proptronix / USA

Location: MNAC/ Palatul Parlamentului/ Calea 13 septembrie
Tickets: 15 RON/ day/ Festival pass 35 RON (limited)

Parteners :
MNAC, Club Transmediale Berlin, Goethe Institute, French Institute, Czech Centre, Cultural Centre of the American Embassy, Austrian Embassy, Pro Helvetia, Japan Foundation, Cervantes Institute

Media partners :
B24FUN, Clubbing Mag, RePublik, Radio Delta RFI, AKM, 4elemente

10 January 2006

blir

blir is dedicated to promoting the work of emerging artists in the fields of painting, drawing, graphic design, illustration and photography.

www.blir.net

09 January 2006

art prize EGOART

The art group Egoart is launching

3. year of annual EGOART Art Prize,

which is targeted at wide spectrum of contemporary art.
You can apply for the prize at
www.egoart.sk until February 28th 2006.
The winner will be awarded 25 000 SKK (cca 640 EUR).
For further information click on
www.egoart.sk.

radio anonimTM


every tuesday
18-21 eet
http://radio.anonimtm.ro

drumandbass, breakbeat, funk, hiphop etc.
live from VanGraph Kfe

07 January 2006

Festivalul rokolectiv



Festival for electronic music and related visual arts
27, 28, 29 January/ MNAC/

!The Beginning!

Hard to imagine and hard to digest, Bucharest is the only place where such festivals don’t happen. This is urgent!
We’ve all hidden our frustration and succeeded to fight against isolation.
We all ran to take a closer look to frenetic creative hotbeds like London, Paris, Tokyo or Berlin and then returned to spread the rumor.
Rokolectiv is the long awaited for international festival for electronic music and digital culture in Bucharest. With the creative effervescence that only festivals have, Rokolectiv digs for Romanian emerging talents and dispatches international artists, big “darlings” of similar music festivals such as Sonar in Barcelona, Club Transmediale in Berlin or Villette Numerique in Paris.

This year you’ll see/ hear:

electronic music that can’t live without punk, check out this guy, Electronicat

New York’s My Robot Friend, an elusive and mysterious carbonbased machine

the yelling dream of Fennesz computer and the sublime noise that creates addiction

Mlada Fronta, back to Romania after AVmotional 02, to celebrate the cinema of John Carpenter

new Czech sensations from the live electronic label Muteme, Materidouska and Jezis Tahne na Berlin

Romanian artists with new live acts Yvat & Cut Raw, Gojira & Kosak/ MiKa, Brazda lui Novac/ Dilmana, and Discordless, a smart mixture of industrial, electro, idm and powernoise

some sweet vocals and luscious beautifully programmed electronics of Aoki Takamasa & Tujiko Noriko

the very personal musical playground of DJ Elephant Power

a presentation/ panel about Club Transmediale, Berlin – Festival for adventurous music and related visual arts

And more….
Detailed line-up and tickets on http://www.rokolectiv.ro/..... Soon.

Rokolectiv is supported by MNAC, Club Transmediale Berlin, Goethe Institute, French Institute, Czech Centre, Cultural Centre of the American Embassy, Austrian Embassy, Pro Helvetia, Japan Foundation, Cervantes Institute

Media partners: B24FUN, Clubbing Mag, RePublik, Radio Delta RFI

Maria Draghici la atelier HAG


Fundaţia de artă Hag vă invită joi 12.01.06, orele 19 la deschiderea expoziţiei
Hag Art Foundation invites you Thursday 12.01.06 to the opening of the exhibition

BROWSER 1

maria draghici

atelier hag
maria rosetti 53
miercuri-sambata: 16-20
+40 721 261 242
info@hag.ro