Contemporary Art Romania

05 April 2006

call for films















1.['mu:vi] isi propune sa ofere publicului din Romania o viziune asupra scenei underground in productia cinematografica din Romania si strainatate. o platforma publica pentru tot ceea ce inseamna productie underground in cinematografia romaneasca si internationala printr-o atitudine deschisa spre toate formele de manifestare a scenei underground.
2. prin ['mu:vi] incercam sa oferim un spatiu de exprimare tuturor celor preocupati de realizarea materialelor independente care prin creatiile lor reusesc sa construiasca, sa exprime si sa transmita cinematografic idei radicale si inovatoare care sunt trecute cu vederea sau marginalizate de catre cultura contemporana.
3. desi ['mu:vi] incurajeaza dreptul la libera exprimare, ideile transmise prin intermediul materialelor prezentate nu reprezinta opinia organizatorilor, responsabilitatea asupra legalitatii acestor idei cazand in sarcina realizatorilor materialelor respective.
4.['mu:vi] presupune o serie de proiectii fara un scop competitiv, alese de catre un comitet curatorial de jurizare. lipsa unei competitii nu presupune si lipsa unei rigori in selectia materialelor difuzate, tinta noastra fiind incurajarea realizatorilor tineri prin creearea unui spatiu de exprimare, de intalnire si de discutii pentru toti cei interesati.
5.['mu:vi] se doreste a fi un teren neutru creat pentru a promova productiile independente si individuale fara sa incerce sa cenzureze continutul acestor productii sau a naturii subversive a acestora, cu toate astea ['mu:vi] nu va deveni o tribuna a dejectiilor cinematografice pastrandu-si preocuparea pentru valoarea productiilor si a factorului non-comercial al acestora.
6.['mu:vi] este o manifestare dedicata filmului si materialelor video ca arta, prin aceasta se manifesta inafara valorilor impuse financiar de catre studiourile de productie cinematografica si inafara cenzurii de orice fel a materialor prezentate.
7.['mu:vi] isi propune sa sustina si sa propuna productiile tinerilor artisti romani altor festivaluri cu acelasi specific, constituindu-se ca laborator de promovare a acestui tip de manifestare si avand ca scop in sine educarea audientei, a publicului larg prin prezentarea materialelor in spatii alternative, uneori inafara salilor de cinematograf.
8.['mu:vi] isi doreste sa produca o baza materiala de documentare solida si de calitate care sa deserveasca in scopuri educative pe cei interesati de acest segment al cinematografiei atat pe plan national cat si international.

No comments: