Contemporary Art Romania

11 May 2009

Scoala Generala meets Centrul de Excelenta in Filosofie

Centrul de Excelenta in Filosofie este o scoala libera fondata in 2001 si sustinuta de cativa profesori de filosofie si logica din liceele bucurestene.

CEX, cum este cunoscut printre elevii din Bucuresti, are ca obiectiv identificarea, sprijinirea şi pregătirea tinerilor capabili de performanţă în domeniul filosofiei.

Proiectul este gandit ca un modul introductiv in filosofie occidentala, logica si greaca veche pentru elevii din clasele IX-XII. Cu toate acestea, participarea la cursurile CEX este libera, gratuita si neingradita. Oricine doreste sa asiste la cursuri o poate face in limita locurilor disponibile.

In cei 8 ani de activitate, CEX a devenit o adevarata legenda urbana printre elevii interesati de gandirea critica. Fara promovare, fara un statut oficial, dar gazduit si incurajat de profesorii Facultatii de Filosofie ai Universitatii din Bucuresti, CEX reuseste in fiecare an sa ofere deschidere si cunoastere de inalta calitate celor care o cauta.

I-am invitat la Scoala Generala pe Gabriel Sandoiu si Cosmin Dumitrescu sa ne spuna povestea unei aventuri paideutice fascinante, realizata exclusiv din resurse proprii.

Cum rezista de 8 ani o astfel de intreprindere generoasa? Care e motorul care se afla in spatele efortului exemplar al acestor oameni? Vom afla luni, ora 7, la Scoala Generala.

No comments: