Contemporary Art Romania

26 April 2006

Prezentare bienala Periferic 7 si revista Vector

Galeria Noua si Asociatia Vector va invita joi, 27 aprilie 2006, ora 17:00, la prezentarea bienalei "Periferic 7: Focussing Iasi" si a revistei "Vector - arta si cultura in context".

1. In perioada 12-30 mai 2006, se va desfaºura la Iasi Bienala Internationala de Arta Contemporana "Periferic 7: Focussing Iasi", organizata de Asociatia Vector din Iasi.
Analizand diferite aspecte ale contextului socio-politic ºi cultural din Iasi si din Romania, editia a 7-a a Perifericului se concentreaza asupra pozitiei orasului Iasi în contextul global in care fenomenele sociale, politice si economice influenteaza practicile, producþiile si reprezentarile culturale, asupra generarii, colectarii, importarii si exportarii informatiilor despre scena artistica si istoria recenta a artei contemporane romanesti si asupra explorarii conditiei copiilor, cu un accent deosebit pus pe problema abandonului acestora, privit in sens larg.
Periferic 7 este structurat in trei sectiuni independente curate de: Marius Babias & Angelika Nollert, Florence Derieux si Attila Tordai-S si va fi insotit de trei publicatii, cate una pentru fiecare sectiune.
2. Revista "Vector - arta si cultura in context" este o publicatie editata de Asociatia Vector din Iasi, care analizeaza cu predilectie situatia artistica si culturala regionala, a tarilor din Sud Estul Europei, aflate în tranzitie, si a zonei Orientului Mijlociu, supusa presiunii conflictelor.
In raport cu rearticularea sociala, constientizarea politica si restructurarea economica, situatia actuala a proliferarii si accelerarii productiilor si practicilor culturii vizuale solicita o analiza critica si reflexiva care ar putea oferi coordonatele unei reorientari a atitudinilor si comportamentelor din perspectiva relationala a actiunii culturale.
Actionand ca o platforma proiect, publicatia "Vector - arta si cultura in context" isi propune sa redistribuie informatia relevanta, sa asigure schimbul cultural si sa faciliteze posibilitatea efectuarii unei expertize culturale regionale.

GALERIA NOUA photography & new media 15 Academiei St. 010012 Bucharest curator@galerianoua.ro www.galerianoua.ro

No comments: