Contemporary Art Romania

13 April 2009

Scoala Mihai Pop la


Şcoala Generală



Luni 13 aprilie 2009 ora 19.00, Apartamentul 17







Mihai Pop intr-o excursie de cercetare



Moşu project – un proiect de film documentar despre etnologul Mihai Pop – de Rucsandra Pop


Cariera lui Mihai Pop începe la sfârșitul anilor 20, când participă la cercetările Școlii Gusti și se încheie formal în anii 80, cînd este invitat să predea la mai multe universități americane. Momentul de glorie al profesorului maramureșean este însă anul 1971 când este ales la Paris Președinte al Societății Internaționale de Etnologie și Folclor. Rucsandra pregătește un film documentar bazat pe reconstituirea istoriei de viață a etnologului, care să arate care au fost premisele nașterii instituției virtuale denumită de discipolii acestuia “Școala Mihai Pop”. Filmul este povestea unui intelectual român care a traversat democrația interbelică, perioada fascistă, anii comuniști și democrația post-decembristă. Prin acest proiect nepoata profesorului își propune să reconstituie traseul profesorului, dar și să urmărească felul cum a influenţat vieţile celor cu care a intrat în contact.

“Pop is love cause it accepts everything. Pop is dropping the bomb, is the American dream, optimistic, generous and naïve.”
Robert Indiana on POP ART

~~~~~~~~~~~~~~
Luni 13 aprilie 2009 ora 19.00 Apartamentul 17 este la CNDB B-dul Nicolae Balcescu nr. 2 (TNB, latura nordică - acces lângă Lăptăria Enache, etaj 3/4), la Mediateca.

No comments: