Contemporary Art Romania

16 July 2009

young romanian art #2
















Joi 16 iulie 2009, la ora 16.00 se va deschide a doua expozitie din seria Young Romanian Art, ce are loc in Noua Galerie a ICR Venetia. Expozitia se numeste ‘small gestures’, fiind o expozitie colectiva, ce cuprinde lucrari de Razvan Botis, Cezar Lazarescu, Daniel Knorr, Mihai Iepure-Gorski.


La marginea vietii de zi cu zi incepe domeniul lucrurilor insignifiante. Acolo sunt gesturile si obiectele minore, care pot fi manipulate in asa fel incat sa devina surprinzatoare. Uneori e vorba de un impuls poetic, care transforma lucrurile in imagini puternice. Alteori poate fi vorba de o descarcare a unei tensiuni existentiale.

Exista si posibilitatea ca in interiorul acestei zone sa fie facute descoperiri de nivel cognitiv, in masura in care mereu, intre perceptie si semnificatie se poate interpune un ecran. Acesta ne poate face sa ne dam seama ca de multe ori primim obiectele din jur in mintea noastra gratie unei serii de automatisme.

O frumusete a materialelor, sincera si directa, se intalneste cu niste atitudini conceptuale, creand obiecte si gesturi discrete, de o simplitate doar aparenta.


Young Romanian Art este proiectul de rezidenta al lui Mircea Nicolae, organizatorul si curatorul celor 14 expozitii din perioada iulie - octombrie 2009. Aceasta serie de expozitii cu durata de o saptamana urmareste promovarea artei tinere romanesti in timpul Bienalei de Arta de la Venetia 2009.

No comments: