Contemporary Art Romania

03 August 2009

young romanian art #4
















Marti 4 august 2009, la ora 16.00 se va deschide a patra expozitie din seria Young Romanian Art, ce are loc in Noua Galerie a ICR Venetia. Expozitia se numeste ‘cats and dogs’, fiind o expozitie de grup, ce cuprinde lucrari de Suzana Dan si Misionarul no Limits.


Oamenii sunt mai singuri decat animalele. Oamenii sunt mai singuri decat animalele de companie. Ele isi pot vedea fericite de treaba, atata timp cat le dai de mancare si le scoti afara. Iti ofera bioritmul lor ca pe o compensatie pentru propria ta uscaciune, sau dezordine interioara. Ai senzatia ca iti ofera si toata dragostea lor.

Spui unui prieten – stii, animalele iubesc fara nici o retinere, spre deosebire de oameni. Spui asta iubitei sau iubitului, sotiei sau sotului, stiind ca nu poti obtine asa ceva de la ei. Incerci sa acoperi un gol. Sau poate chiar te iubesti pe tine atat de mult incat sa tii un suflet mic pe langa tine din simpla bucurie de a trai.

Uneori atasamentul atinge culmi nebanuite. Femeile evlavioase impletesc sentimentul religios cu dragostea pamanteasca. Asa apar hainutele pentru animalul preferat, din tesaturi rare, pe masura lui. Uneori pierd ore in sir pe undeva prin casa, in tacere, brodand cu rabdare tivurile manecilor prin care vor trece labuta catelului sau pisicii inainte de a le da drumul prin casa, sau inainte de a iesi la plimbare.


Young Romanian Art este proiectul de rezidenta al lui Mircea Nicolae, organizatorul si curatorul celor 14 expozitii din perioada iulie - octombrie 2009. Aceasta serie de expozitii cu durata de o saptamana urmareste promovarea artei tinere romanesti in timpul Bienalei de Arta de la Venetia 2009.

No comments: