Contemporary Art Romania

12 November 2006

Galeria Andreiana Mihail, "Small Wonder"




Galeria Andreiana Mihail
“Small Wonder”
16 noiembrie – 16 decembrie 2006
Vernisaj: joi, 16 noiembrie, ora 19.00

Adrian Ghenie. Collapse, 26 x 43, ulei pe pinza, 2006


Galeria Andreiana Mihail va invita la vernisajul expozitiei “Small Wonder”. Artistii invitati la prima expozitie a galeriei sunt: Tom Chamberlain (Marea Britanie), Adrian Ghenie ( Romania ), Hideko Inoue (Japonia) si Ciprian Muresan ( Romania ).Galeria va avea un program international un loc important fiind acordat artistilor din Centrul si Estul Europei.

Tom Chamberlain (n. 1973) este prezent in expozitii atit in Europa cit si in SUA, cele mai recente fiind “Shimmering Substance” la Centrul de arta contemporana Arnolfini- Bristol, (curator pe Barry Schwabsky), la Kontainer Gallery si Chung King Project, Los Angeles si galeria Hollenbach din Stuttgart si Zurich.

Hideko Inoue (n. 1975) s-a nascut in Japonia dar a absolvit recent Glasgow Academy of Arts. In 2006 a fost selectionata pentru Bloomberg New Contemporaries – Cornerhouse, Manchester si la Bloomberg Space in Londra.

Adrian Ghenie (n. 1977) a avut recent o expozitie personala la galeria plan b din Cluj, iar la sfirsitul lunii noiembrie va fi unul dintre artistii expozitiei “Cluj Connection” de la galeria Haunch of Venison din Zurich, curatori Jane Neal si Mihai Pop . Va avea de asemenea o expozitie personala la Chung King Project din Los Angeles in martie 2007.

Ciprian Muresan (n. 1977), este membru fondator al revistei Version. A fost invitat la numeroase expozitii internationale, organizate in spatii publice si private. Este unul dintre artistii prezentati in “Cluj Connection” la Haunch of Venison, Zurich . In martie 2007 va avea o expozitie personala la galeria Kontainer din Los Angeles.

Urmatoarele expozitii personale sau de grup ale galeriei Andreiana Mihail vor prezenta lucrari ale artistilor: Samuel Porritt, Cristian Pogacean, Serban Savu, Adrian Ghenie. In programul galeriei vor fi incluse de asemenea proiecte curatoriale independente.

Galeria Andreiana Mihail
Str. Aurel Vlaicu 146 (in apropierea statiei de metrou Stefan cel Mare), Bucuresti
Tel: +40 722 650 221
Email: info@andreianamihail.com
http://www.andreianamihail.com/

No comments: