Contemporary Art Romania

12 November 2007

Krassimir Terziev la Galeria Noua

GALERIA NOUA
photography & new media
-----------------------
Str. Academiei 15
RO-010012 Bucuresti 1
Mobil: 0765 273109
curator@galerianoua.ro
www.galerianoua.ro

va invita miercuri 14 noiembrie 2007, ora 18.00 la vernisajul expozitiei




MAKING MOVIES

Krassimir Terziev

[14 - 30.11.2007]

Expozitia prezinta trei proiecte recente – A Movie, Remote Resemblances, On the Set -, centrate pe studiul limbajului si productiei de film si care investigheaza ideea de figuratie, ca metafora.

http://www.terziev.info/

Krassimir Terziev (1969) - artist si organizator de evenimente de arta contemporana si de cultura media. Traieste si lucreaza la Sofia, Bulgaria. A absolvit Academia de Arta din Sofia (1997).

Medii folosite: pictura, fotografie, instalatie, lucrari realizate pe computer, film - care se dovedeste a fi modalitatea sa cea mai eficienta si completa de exprimare. Lucrarile sale au fost prezentate la televiziuni (P.A.R.K.4DTV, Amsterdam, MMTV, Sofia in cadrul unor expozitii de grup ("THE PROJECTIOBS PROJECT" MuHKA, Antwerp, Muscarnok/Kunsthalle Budapest; “CINEMA LIKE NEVER BEFORE” Generali Foundation, Vienna, AT; “New Video, New Europe” TATE Modern London & St. Lois MOCA, Renaissance Society , Chicago, US; “THE LAST EAST-EUROPEAN SHOW” Museum of Contemporary Arts Belgrade; 9TH. CAIRO BIENALE); festivaluri de arta media (Impakt, Uthreht; videopositive, Liverpool; kontext:europe, Vienna & Lyon) precum si in expozitii personale ("BACKGROUND ACTION" Sofia City Gallery; “EXCUSE ME, WHICH CITY IS THIS?” ICA-Sofia; “ON THE BG TRACK” Belgrade Cultural Centre; “EVERYTHING SEEMS ALRIGHT” The Kitchen, NYC).

Din 2004 este co-director al Festivalului XFILM pentru Film Experimental, Video si New Media din Sofia. In perioada 1998-2004 a prezidat Centrul interSpace Media Art, unde este si membru fondator. Din 1988 este implicat in organizarea unui mare numar de evenimente, proiecte, prelegeri, prezentari si workshop-uri despre art si cultura media. A beneficiat de rezidente la in Vienna, Manchester, Eindhoven, Torino, New York si Sofia. A primit numeroase burse si premii la nivel national si international.

Galeria Noua este situata pe Str. Academiei 15, in zona Universitatii, vis-a-vis de Universitatea de Arhitectura iar expozitia MAKING MOVIES este deschisa pana 30 noiembrie 2007, de miercuri pana duminica, intre orele 11.00-19.00.

Expozitie realizata cu sprijinul: Akademie Schloss Solitude, Uniunea Romano-Bulgara

Parteneri media: Suplimentul de Cultura, RFI Romania
Partener: RCS-RDS
----------------------------------------------------------
Galeria Noua este un spatiu de arta contemporana sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, sprijinit de Programul Cultural Elvetian in Romania

No comments: