Contemporary Art Romania

06 November 2008

7 noiembrie_Emil Moise - Este traditia benefica femeilor?

Feminisme
istorii, spatii libere, democratie participativa, justitie economica
___________________________________________________________

Emil Moise – Este traditia benefica femeilor?
Contestarea preluarii de catre stat a valorilor religioase de inferiorizare a femeilor: teorie, activism, instantele de judecata.

7 noiembrie 2008

orele 18:00

Spatiul h.arta - str. Zugrav Nedelcu nr. 11, Timisoara (intrarea din Splaiul Tudor Vladimirescu)

Prezentarea va conţine descrierea unui parcurs pentru combaterea discriminării femeilor şi pentru schimbarea mentalităţilor ce stau în spatele acestei discriminări şi care o susţin şi chiar o promovează. Voi vorbi despre abordări teoretice, activism şi modul în care poţi aborda în instanţă chestiuni privind practicile religioase de inferiorizare a femeilor, dar şi despre aspecte mai puţin vizibile, care de regulă nu se spun, dar care adesea dau farmec parcursului...
Emil Moise este activist şi profesor de discipline socio-umane. Are ca domenii de interes: cultură şi atitudine civică, etică aplicată, drepturile fiinţei umane, teoria deciziei sociale, promovarea toleranţei şi a respectului faţă de fiinţa umană şi mediul înconjurător.


Mai multe informatii in curand pe: www.feminisme.ro
___________________________________________________________________
Feminisme este sprijinit de: ERSTE Stiftung, Kultur Kontakt Austria, Administratia FCN, Consiliul Local Timisoara, Consiliul Judetean Timis, Autoritatea Nationala pentru Tineret, German Cultural Centre Timisoara, Oesterreichischen Kulturforum.

No comments: