Contemporary Art Romania

01 June 2009

Norzeatic la Şcoala Generală



Luni 1 iunie 2009 ora 19.00, Apartamentul 17






Norzeatic


O coincidenţă a undergroundului românesc face ca Andrei ”Norzeatic” Ricinean să se nască în acelaşi an cu inaugurarea primului tronson al metroului bucureştean.

Ca licean la ”Ovidiu” (vizavi de Colegiul Naţional Tudor Vianu), Norzeatic şi-a început cariera lirică, implicându-se în mai multe proiecte hip hop.

Mai târziu, după ce îşi aprofundează studiile la Al. I. Cuza colţ cu Ghe. Duca, obţine un masterat în ceremonii, practicând în instituţii precum Methadon 3000, Blanos sau Khidja Clouds Society.


La viaţa lui, Norzeatic a întreţinut colaborări în jam session-uri sau studio cu numeroşi artişti hip hop, jazz şi electronica. Temele sale preferate sunt imaginile din natură (privite adesea prin prisma dragostei pentru cultura japoneza), creaţia lirică (pe care o redefineşte, caracterizează şi hiperbolizează continuu), cultura hip hop, cu valenţele ei suburbane şi elitiste, armonia, geometria şi algoritmii universali.

Dacă ar exista titlurile doctor în ceremonii sau maestru în ştiinţe lirice, probabil că ar fi unul din puţinii care le-ar deţine.

Acolo unde poezia se împleteşte cu rapul într-o mândră cunună care luminează capul, haideţi cu toţii împreună, la un ceai, o bere, o voie bună, să vedem şi ce-are Norzeatic să ne spună.



~~~~~~~~~~~~~~
Luni 1 iunie 2009 ora 19.00 Apartamentul 17 este la Centrul National al Dansului - B-dul Nicolae Bălcescu nr. 2 (TNB, latura nordică - acces lângă Lăptăria Enache, etaj 3/4), la Mediatecă.

5 comments:

Mihnea Boiangiu said...

jam session?

as vrea sa ajung si eu cu un prieten.

Vlad Nancă said...

nu e jam
e lectura
pe chill

Mihnea Boiangiu said...

a fost meserias vexx...astept cu nerabdare clipurile;)

bafta

mpeople said...

hard-core...
abia astept sa intre material calumea pe blog.

Unknown said...

in sufletele noastre tot marele artist vexx a ramas...