Contemporary Art Romania

02 November 2009

young romanian art #13

Luni, 2 noiembrie 2009, la ora 16.00 se va deschide expozitia cu numarul 13 din seria Young Romanian Art, ce are loc in Noua Galerie a ICR Venetia. Expozitia se numeste ‘roarchive’ si cuprinde lucrari de Bodgan Bordeianu. Selectia de imagini este o parte din contributia fotografului la proiectul RoArchive, initiat de Iosif Kiraly.


Traiesc intr-o tara care trece printr-un proces continuu si haotic de transformare, in care straturile diverselor perioade istorice se amesteca unele cu altele. Incerc sa observ modul in care diverse detalii intra in relatie unele cu altele, punand in discutie probleme de ordin social sau politic. Vreau sa investighez limita din ce in ce mai ambigua dintre local si global, dintre trecut, prezent si viitor.

Incerc sa privesc peisajele industriale cu un ochi contemporan, sa imi dau seama care sunt elementele din imagine care spun mai multe despre aceasta perioada. E vorba oare de cladiri, de masini, sau de publicitate?

Desi nu sunt prea multi oameni in fotografiile mele, ei sunt foarte prezenti prin urmele actiunilor lor.


Bogdan Bordeianu


Young Romanian Art este proiectul de rezidenta al lui Mircea Nicolae, organizatorul si curatorul celor 14 expozitii din perioada iulie - octombrie 2009. Aceasta serie de expozitii cu durata de o saptamana urmareste promovarea artei tinere romanesti in timpul Bienalei de Arta de la Venetia 2009.

No comments: