Contemporary Art Romania

13 June 2008





































încotro este un proiect independent care isi propune sa reuneasca cele mai bune lucrari vizuale realizate in anii 2007 si 2008 de catre autori romani, indiferent de tara unde locuiesc.

încotro isi propune sa fie un etalon, o rampa de lansare, o sursa de dialog si o interfata intre universul vizual romanesc si cel din afara tarii.

Lucrarile selectionate vor fi incluse intr-un site web si o revista PDF ce vor fi lansate in ultimul trimestru al anului 2008.

încotro este o initiativa a lui Tudor Prisacariu realizata cu sprijinul Fundatiei Familiei Ratiu.



Reguli

Nu exista restrictii in privinta mediului in care au fost realizate lucrarile, fiind luate in considerare fotografiile, ilustratiile, posterele, siteurile web, identitatile vizuale, grafurile, instalatiile, lucrarile video, picturile, etc.

Inscrierile in proiect se pot face atat individual cat si ca grup (studiouri, agentii, colective, etc). De asemenea, sunt acceptate atat lucrarile personale cat si cele comerciale, cu conditia ca participantul sa aiba acordul beneficiarului de a le folosi in acest scop.

Fiecare participant poate trimite maxim 2 proiecte realizate dupa 1 ianuarie 2007. Prin proiect se intelege o lucrare de sine statatoare (ex: video, site web, etc.) sau o serie de lucrari pe aceeasi "tema" (ex. o serie de fotografii, o identitate vizuala si toate materialele pe care aceasta a fost implementata, etc.). O serie nu poate contine mai mult de 10 lucrari.

Criteriul principal de selectie este calitatea. Trimiteti doar cele mai bune lucrari.



Specificatii tehnice:

* Lucrarile trebuie sa fie in format .jpg, 72dpi, latura mare de maxim 1000px si sa fie optimizate pentru web. Cei selectionati vor fi contactati pentru a furniza versiuni la rezolutie superioara.
* Fisierele trimise vor fi numite sub forma Nume_Prunume_Titlu.jpg pentru lucrarile individuale sau Nume_Prenume_Titlu-serie_01.jpg, Nume_Prenume_Titlu-serie_02.jpg, etc. in cazul seriilor.
* Lucrarile video sau orice alte lucrari interactive nu vor fi trimise direct, ci se vor trimite doar linkurile catre adresele web unde acestea pot fi accesate. Este insa obligatorie includerea uneia sau mai multor capturi de ecran sau imagini de productie.

Fiecare participant va trimite si un document text intitulat Nume_Prenume.txt sau Nume_Prenume.doc, care va cuprinde urmatoarele:

* Nume
* Email - e important ca adresa de email sa fie valida pentru a putea fi contactati in cazul in care ati fost selectionati
* Site web - daca nu aveti un site personal sunteti incurajati sa includeti orice alt portofoliu online (flickr, deviantart, youtube, etc.)
* Localitate + tara de resedinta (daca nu locuiti in Romania)
* O descriere a proiectelor trimise (mediul in care au fost realizate, conceptul + clientul in cazul proiectelor comerciale)

Vor fi luate in considerare doar inscrierile care respecta specificatiile de mai sus.
Inscrieri

Inscrierile se pot face exclusiv online la adresa incotro.survey@gmail.com. Termenul limita de expediere a lucrarilor este 1 Septembrie 2008. Lucrarile vor fi selectionate de un juriu, iar cele alese vor fi incluse intr-un site web si o revista PDF ce vor fi lansate in ultimul trimestru al anului 2008, la o data ce va fi anuntata ulterior.
Copyright

Lucrarile trimise trebuie sa va apartina si sa respecte legea drepturilor de autor. De asemenea, trebuie sa aveti dreptul de a le utiliza in scopul includerii in acest proiect. Prin participarea la acest proiect, participantul isi asuma toate consecintele ce pot aparea ca urmare a inscrierii lucrarilor, organizatorii neputand fi trasi la raspundere in nici o situatie.

Participantii pastreaza toate drepturile de autor asupra lucrarilor trimise, dand acordul organizatorilor sa le utilizeze in scopul promovarii prezentului proiect, cu mentionarea numelui participantului.

No comments: