Contemporary Art Romania

19 September 2009

memories 4 free



















CIAC - Centrul International pentru Arta Contemporana, Bucuresti
 si THE ARK – Bursa Marfurilor în cadrul proiectului cultural SPAŢIU EXPERIMENT prezinta:

"MEMORIES 4 FREE"

Artişti: Michele Bressan şi Bogdan Gîrbovan
Curator: Raluca Nestor

Vernisaj marti 22 septembrie, ora 20.00, Galeria THE ARK subsol – Calea Rahovei 196A, sector 5 Bucuresti.

“Pentru a sonda ipoteza potrivit căreia o fracţiune de om (dacă nu chiar omul însuşi cel puţin, într-o oarecare măsură, eliberat de condiţionările cotidiene) ar putea fi interceptată urmărind pista individului în vacanţă, proiectul MEMORIES 4 FREE propune o investigaţie asupra imaginarului estival.

Inevitabil, investigaţia porneşte cu o definiţie: definiţi o călătorie, trip sau vacanţă. Căutaţi o conexiune între aceasta şi realitate! Întrebare: Să fie vorba de mai mult decât o altă poveste semifabricată? Mai mult decât unul dintre scenariile gata scrise ale agenţiilor de turism: all inclusive la bulgari cu familia, la noi la două stele, de fiţe la Mamaia, în Tenerife cu o firmă fantomă care dispare cu banii clienţilor?

În registru fenomenologic ne-am putea întreba: care este trip-ul cel mai trip? Cum ne apropiem mai mult de adevăr, deplasându-ne sau dimpotrivă rumegând ciuperci prăvăliţi pe linoleu’ unei garsoniere sufocate de caniculă? Pentru tipicul individ al societăţii de consum o vacanţă adevărată înseamnă dovezi. Dovezi palpabile, cuantificabile, ce pot fi înghesuite sub noţiunea umbrelă a amintirilor: amintiri de tip nou, amintiri consumiste."



Raluca Nestor

No comments: