Contemporary Art Romania

15 September 2009

young romanian art #8Luni 15 septembrie 2009, la ora 16.00 se va deschide a opta expozitie din seria Young Romanian Art, ce are loc in Noua Galerie a ICR Venetia. Expozitia se numeste ‘superheroes’, fiind o expozitie de grup, ce cuprinde lucrari de Elena Ciobanu, Claudiu Cobilanschi si Oana Toderica.


Ai zice ca si in viata reala exista oameni cu puteri supranaturale. E de ajuns sa ii privesti pe cei care duc mai departe acelasi set de gesturi, fara sa isi ingaduie prea multe schimbari de la o zi la alta. Uneori refuzi sa mai auzi ce isi spun unul altuia. Le inlocuiesti conversatiile cu amintirile unor replici de banda desenata si uiti de ei.

Exista si supereroii unui domeniu profesional, cei despre care toata lumea vorbeste. Ei pot deveni oricand marcile de succes ale unui anumit moment. Si e bine (chiar si pentru ei) sa le vehiculezi numele, sa imprimi tricouri care sa ii faca si mai cunoscuti. Asa, toata lumea va sti ca ei sunt cei puternici.

Cei mai stranii sunt supereroii care au dubii. In ceea ce-i priveste, in ceea ce-i priveste pe ceilalti supereroi, dar si pe muritori de rand. Ei sunt cei care pun la incercare etica puterilor extraordinare. Ei sunt cei care cauta sa gaseasca un echilibru intre excesul de forta pe care (cred uneori ca) il poseda si o definitie mai umila a propriei persoane, dar si a lumii, in general.


Young Romanian Art este proiectul de rezidenta al lui Mircea Nicolae, organizatorul si curatorul celor 14 expozitii din perioada iulie - octombrie 2009. Aceasta serie de expozitii cu durata de o saptamana urmareste promovarea artei tinere romanesti in timpul Bienalei de Arta de la Venetia 2009.

No comments: